U Hutovom blatu nakon 27 mjeseci završena Vodena staza koja obogaćuje turističku ponudu

U Parku prirode Hutovo blato nakon 27 mjeseci uspješno je završen jedan od projekata EU pod nazivom EXChAngE u sklopu kojeg je kreirana Vodena staza koja će bez sumnje na jugu naše zemlje imati veliki turistički značaj.

Iz Parka prirode Hutovo blato ističu da je kreirana Vodena staza Hutova blata uključena u Plavu propusnicu koja omogućuje posjete novim tematskim rutama: Dubrovnik i Akvarij (Hrvatska), Kotor i Akvarijum Boka (Crna Gora), Vodena staza Hutovo Blato i Vodena staza Mostar (Bosna i Hercegovina).

Za potpuni procvat turizma na tom području kako navode drugi projekt pod nazivom “Endemic Pathway – ePATH” još uvijek traje i trenutačno se uređuje poučna staza, pristanište, promatračnice za ptice, vidikovac te interijer zgrade u kojem će u dogledno vrijeme biti smješten Interpretacijski centar.

Tim povodom Park prirode Hutovo blato je posjetio gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić koji je vidno zadovoljan urađenim poslom kazao da je to dragulj, ne samo Čapljine, nego cijele regije.

“Jasno da sve ovo za Grad Čapljinu znači puno, puno bogatija ponuda će biti u Parku, nešto što dosad nismo imali i raduje me da ćemo oživjeti Hutovo blato kako smo i planirali. Nadam se da će i motel doživjeti temeljitu rekonstrukciju, a sve s ciljem da privučemo posjetitelje, i to ne samo u Park prirode Hutovo blato, nego i u Počitelj, Mogorjelo, Trebižat”, kazao je Vidić.

Pročitajte i:   Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH

Ističe da se realizacijom ovakvih projekata dolazi otvaranje radnih mjesta, mogućnosti plasmana poljoprivrednih proizvoda te ostalih benefita koji su od velikog značaja za taj dio naše zemlje.

Direktor Parka prirode Hutovo blato Nikola Zovko kaže su imali podršku Vlade HNK i Fonda za zaštitu okoliša FBiH, ali da se bez podrške Grada Čapljine ne bi ovo mogli završiti.

“Usporedno u Parku implementiramo i drugi EU projekt ePATH koji će rezultirati nizom novih sadržaja u Parku i definitivno će u budućnosti Hutovo blato biti jedna ozbiljna destinacija za sve posjetitelje”, ustvrdio je Zovko.

Oba projekta se provode kroz trilateralni program Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatske – Bosne i Hercegovine – Crne Gore 2014.-2020.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.