Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Saopštenje za javnost SRD “Klen” Kozarska Dubica

Sportsko ribolovno društvo „Klen“  održalo je 11. februara redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je usvojen Izvještaj o radu i finansijski izvještaj za 2022. godinu.

„Konstatovano je da je žiro račun društva i dalje blokiran od strane Poreske uprave RS zbog duga za poreze i doprinose iz ranijeg perioda, od 2006. do 2010. godine. Na ime postojećeg duga je u prošloj godini uplaćeno oko 3.000 KM i on trenutno iznosi 15.000 KM“, saopštili su iz „Klena“ i dodali da nema  dugova za plate, dobavljače, prema resornom Ministarstvu i Sportsko-ribolovnom savezu RS.

U saopštenju se navodi da su članovi Skupštine upoznati sa odlukom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS da dodijeli koncesiono pravo za upravljanje vodama u ovoj godini udruženju građana pod nazivom Sportsko ribolovno društvo „Una“, te izražavaju nezadovoljstvo ovakvom odlukom s obzirom da “Klen” gazduje vodama u ovom gradu od 1935. godine u kontinuitetu.

Dodaju da su na taj način potpuno obespravljeni iako godinama ulažu u gazdovanje vodama – poribljavanje, čuvarska služba, ekološke akcije, čišćenja rijeka i jezera…

Pročitajte i:   Poziv na Kup SRS BiH u lovu ribe udicom sa hranilicom

U saopštenju se navodi da ovo društvi ima dugogodišnju tradiciju u takmičarskom ribolovu i da smatraju da su jedno od uspješnijih društava na prostorima bivše SFRJ, te da bi bilo ispravno da ih je neko kontaktirao prije donošenja odluke.

„Stav Uprave SRD „Klen“ će biti da se ovakve odluke preispitaju, te će se protiv istih boriti svim pravno raspoloživim sredstvima“, stoji na kraju saopštenja za javnost SRD „Klen“.

Sjednici „Klena“ su prisustvovala 54 člana društva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.