SRD ‘Ukrina’ Derventa: Provedena akcija čišćenja obale rijeke Ukrine

Tradicionalno, povodom svjetskog Dana voda, već dugi niz godina SRD „Ukrina“ uz podršku JU „Turistička organizacija grada Derventa“ organizuje akciju čišćenja obale rijeke Ukrine.

Zahvaljujući ovoj lijepoj saradnji i dobroj organizaciji, te učesnicima svih uzrasta i ove godine akcija je uspješno završena.

Učesnici su se okupili pored starog mosta i raspoređeni u 4 grupe prikupili velike količine smeća na potezu Jasenc i- Patkovača, koje će odvesti „Komunalac“ ad Derventa. Učesnici su kao simbolična obilježja dobili plave ručno rađene ribice u znak učešća u akciji.

Nakon uspješne akcije uslijedilo je predivno druženje uz riblju čorbu i pjesmu na gradskoj plaži Patkovača.

Iduće druženje u organizaciji SRD “Ukrina” i JU “TOGD” najavljujemo za “Dan planete zemlje” – 22. aprila 2023. godine kada je za najmlađe predviđena “Škola pecanja” i niz drugih zabavnih aktivnosti.

Obilježavanje Dana planete treba da podsjeti ljude širom svijeta u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine.

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.