Najnovije vijestiTakmičenja

Novogradski dani u sportskom ribolovu: USR Sarajevo 1906 bez premca

Pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad Sarajevo, a u organizaciji SRD Novi Grad, na ribarskoj stazi Lađanica, održano je 15. po redu tradicionalno takmičenje u lovu ribe udicom na plovak.

Nastupilo je 5 ekipa iz Novog Grada dvije, SRD Sarajevo 1906, SRD Željenzica Istočno Sarajevo i SRD Ustikolina iz Ustikoline.

Bila je ovo  manifestacija lijepog druženja i lova ribe. Ispred Općine Novi Grad  Sarajevo, Haris Mušinović, biranim riječima obratio se učesnicima turnira i poželio ribarima ugodna boravak na području Novogradske općine i dobar plasman. Zbog lošeg vremena uoči samog takmičenja, učešće je otkazalo 4 ekipe koje smo pozvali.

Nakon tročasovnog takmičenja i sumiranja rezultata, proglašene su najbolje ekipe i pojedinci po sektorima.

U ekipnom plasmanu, kao što se i očekivalo, prvo mjesto osvojila je ekipa USR „Sarajevo 1906“ sa 1730 bodova. Drugo mjesto osvojila je ekipa SRD Željeznica iz Istočnog Sarajeva sa 1060 bodova, dok je treće mjesto pripalo ekipi SRD Ustikolina sa 500 bodova.

U pojedinačnom plasmanu  najbolji su: Halid Dreca iz Ustikoline sa  159o poena, Ibrahim Kulin Sarajevo  – 1730 poena, Momčilo Vujović Istočno Sarajevo sa 1180 poena, Hasan Dolovac, Sarajevo 720 poena.

Pročitajte i:   USR 'Štuka' Velika Kladuša: Održano Općinsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Najboljim ekipama uručeni su pehari i diplome, a pojedincima medalje i diplome. Nagrade je uručio Ramiz Gušo, predsjednik UO.

Organizacija takmičenja bila je  odlična. Po završetku  takmičenja i podjele ručka i sokova ribari su nastavili druženje i poželili da budu gosti kod Ismeta Bajrović na Tjentištu uz obalu rijeke Sutejske i Hrčavke. Bajrović poziva 25 ribara da budu njegovi gosti na Rakitnici, Tjentište,  a pozvat će i predstavnike Općine na druženje.

Od Općine Novi Grad Sarajevo dobili smo 1.000 KM. Međutim, to je nedovoljno da uspješno organizujemo takmičenje.  Da smo dobili 1.500 KM to bi uspješno bilo za organizaciju da učestvuje i više ekipa ali i da pokrijemo sve troškove. Potrebno je za naše ribare kupiti takmičarske pec štapove 4 komada, mašinice i štapove, ribarske čizme i ribarske nepromočne kabanice 4 komada, mreže za ribu i primamu za ribu…

Zahvaljujemo se Općini na razumjevanju i  finansijskoj pomoći u organizaciji „Novogradski dani 2023“ u ribolovu.

PREDSJEDNIK UO, RAMIZ GUŠO

Pročitajte i:   U Kiseljaku održano Prvenstvo SRS FBiH u disciplini "SPIN" za seniore

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.