Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

USR `Neretva1933` Mostar: Obavijest o izmjeni lokacije održavanja 20-og Svjetskog prvenstva za mlade u mušičarenju

Obaviještavamo Vas da je Sportsko ribolovni Savez BiH donio odluku o izmjeni lokacije održavanja Svjetskog prvenstva za mlade u mušičarenju, te će se umjesto na jezeru Salakovac navedeno takmičenje održati na lokalitetu jezera Mostar (cijeli  poluotok i „plaža“).

Zbog navedene izmjene ukida se privremena zabrana obavljanja ribolova na dijelu jezera Salakovac, a uvodi se privremena zabrana obavljanja ribolova na dijelu jezera Mostar u periodu od 04.07. do 24.07.2023.g.

Podsjećamo da je zbog istog natjecanja još uvijek na snazi zabrana obavljanja ribolova koja je uvedena od 16.06. do 24.07.2023.g. na cijelom toku rijeke Bune, koja je također određena kao lokacija za održavanje natjecanja.

Zabrana na rijeci Buni se ne odnosi na treninge učesnika takmičenja na dijelu rijeke Bune od Dokića bare (ulaz u rekreacioni centar s Bune) do ušća Bune u Neretvu. Zabrana na Mostarskom jezeru se ne odnosi na učesnike takmičenja zbog obavljanja treninga.

Također, pozivamo sve ribare, volontere i ljubitelje prirode da se pridruže svakodnevnim akcijama čišćenja koje se održavaju na obali rijeke Bune i jezera Mostar.

Pročitajte i:   Satnica III i IV kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.