Iz regijeNajnovije vijesti

Znatiželjni morski pas snimljen kod Trpnja na Pelješcu, ribaru jeo iz ruke

Morski pas modrulj snimljen je nedaleko od mjesta Trpanj na poluotoku Pelješcu, a video je ubrzo postao hit na društvenim mrežama.

Naime, ribari koji su uočili morskog psa počeli su ga hraniti. Iako oprezan, modrulj je u jednom trenutku doplivao do jednog od ribara i ugrabio mu ribu iz ruke.

U ovo doba godine ovi morski psi dolaze u plići dio kako bi jeli, očistili se od parazita ili zato što na svijet donose mlade.

Modrulji je morski pas koji može narasti i do pet metara. Smatra se potencijalno opasnom vrstom, no to ne znači da treba paničariti ako ga ugledate. Ova životinja najčešće bježi od čovjeka ako ga primjeti u vodi, a ako se i približi, to je zato što je znatiželjan. Ukoliko shvati da nije ugrožen, rado će doći do ronioca, primjerice, pa ga čak i dotaknuti glavom.

Napast će u iznimno rijetkim situacijama, baš kao i druge divlje životinje, i to onda kada ga se provocira. Princip zaštite od modrulja je vrlo jednostavan: ako ne dirate njih, neće ni oni vas. Statistika to jasno pokazuje. U zadnjih stotinu godina je u svijetu bilo manje od deset neprovociranih napada.

Pročitajte i:   Apokaliptični prizori HE "Ulog": Ekološka bomba za smrt smaragdne kraljice Neretve?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.