Najnovije vijesti

Završeno takmičenje u ribolovu u Bosanskoj Krupi “Potraga za kraljicom Une 2024”

Od 28. do 30. juna, Bosanska Krupa je bila domaćin jednog od najuzbudljivijih ribolovnih takmičenja u regiji. Takmičenje je održano na rijeci Uni i okupilo je 45 strastvenih ribolovaca iz regiona, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju i Austriju.

Centralna figura ovog događaja bila je mladica, omiljena riba iz lokalnih voda, koja je privukla pažnju ribolovaca sa svih strana. Tokom trodnevnog nadmetanja, učesnici su pokazali izuzetnu vještinu i stručnost, pokušavajući da ulove što veći broj riba. Ukupno je uhvaćeno 22 ribe, što je samo potvrdilo visok nivo takmičarskog duha i znanja učesnika. Svaki ulov je bio razlog za slavlje i ponos za ribolovce, dok su se takmičili u okruženju koje pruža samo rijeka Una – svojim bistrim vodama i bogatim ribljim fondom.

Osim takmičarskog aspekta, takmičenje je pružilo priliku za druženje i razmjenu iskustava među ribolovcima iz različitih zemalja. Atmosfera je bila puna entuzijazma i uzbuđenja, sa nadom da će se ovo takmičenje nastaviti i u budućnosti, kao tradicionalni događaj koji spaja ljubitelje ribolova iz cijelog regiona.

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’

Organizatori su istakli zadovoljstvo zbog uspješne realizacije događaja i zahvalili se svim učesnicima na fer i sportskom nadmetanju. Sljedeće godine se već s nestrpljenjem očekuje novo izdanje takmičenja, sa nadom da će biti još uspješnije i bogatije novim ribolovnim izazovima.

Nagrade ovogodišnjeg takmičenja su zaista impresivne. Kao i prethodnih godina, “Potraga za kraljicom Une” će zadržati epitet takmičenja s najvećim nagradnim fondom, čija ukupna vrijednost prelazi 3.000 KM. Prvo mjesto donosi novčanu nagradu od 1.000 eura, kao i graviranje imena pobjednika na Pehar potrage za Kraljicom Une. Drugo i treće mjesto će biti nagrađeni ribolovnom opremom, koju obezbjeđuju sponzori.

Ukupan poredak je sljedeći:

 1. Nikola Bundalo – Srbija
 2. Radenko Pavlović – BiH
 3. Kenan Bužimkić – BiH
 4. Mladen Railić
 5. Radovan Lukić
 6. Bojan Šurlan
 7. Radomir Đerić
 8. Ibrahim Handanović
 9. Tarik Alidžanović
 10. Ezić Edin
 11. Milan Kostović
 12. Paunović Milorad
 13. Danijel Kondić
 14. Božina Kaluđerović
 15. Ostoja Grublješić
 16. Halkić Salih
 17. Nijaz Alagić

Udruženje sportskih ribolovaca Krušnica kao organizator ovog događaja se zahvaljuje svojim sponzorima i prijateljima na pomoći i podršci.

Pročitajte i:   Završena Liga SSRD Zeničko-dobojskog kantona

Sponzori 22. Potrage za kraljicom Une su:

 • Grad Bosanska Krupa,
 • Sportski savez Grada Bosanska Krupa,
 • Goran Vukosavljević Vuko,
 • Milan Marijan Dok,
 • Restoran Alga Bosanska Krupa,
 • Veleprodaja građevinskog materijala DES doo Cazin,
 • Sajo Šekaln Bužimkić,
 • Arnel Burzić

Zahvala ide i za sudije koji su pratili takmičare.

BISTRO!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.