Revir na rijeci Krušnici

REVIR KRUŠNICA

Lokacija:  sjeverozapadni dio Bosne i Hercegovine
Izvor: područje općine Bosanska Krupa
Karakteristike: planinska rijeka, 20 m širine sa prosječnom dubinom od 1-4 m
Apsolutno čista planinska rijeka, pitka voda smaragdno zelene boje i izvorom sa kojim se ne može porediti niti jedan u regionu. Ogromni kapacitet, protok sa dubinom u samom izvoru od preko 120 metara čini ovu ljepoticu nesvakidašnjom.
Dužina rijeke 7,5 km. Sam revir na rijeci dugačak je oko 2000 m sa trofejnim dijelom na samom izvoru u dužini od 200 m i obilježan je tablama na početku i na kraju. Temperatura vode kreće se na samom izvoru od 8-9 ´c, pa do 12-13´c na mjestu gdje se ulijeva kao desna pritoka Une.

Revir Krušnica, odnosno ribolov na ovoj rijeci pogodan je za lov nimfom, suhom muhom i strimerom isključivo sa humanom udicom bez povratne kukice.
Ribe koje se mogu loviti i koje žive u rijeci su lipljan, potočna pastrmka kao i mladica. Za lipljana prosječna veličina ulova je oko 40 cm, dok se za potočnu pastrmku mogu očekivati ulovi i do 5 kg.
Jedna je od rijetkih rijeka na kojoj se optimalno može loviti tokom čitave sezone od maja do novembra.
Ribolovni revir počinje sa radom od 01.03. do 01.10. iste godine.
Sistem ribolova je uhvati i pusti ” Catch and Relase “.
Dozvoljeno je uzeti lipljana preko 55 cm uz naplatu u visini dnevne dozvole.

Kapitalni dio Revira Krušnica ( ponos našeg revira ) u dužini oko 200 m bogat je extra krupnim lipljenom kao i potočnom pastrmkom, pogodan je za početnike u Flyfishingu koji mogu u kapitalnom djelu revira doživjeti vrhunski ribolovni ugodjaj.
Cijene ribolovnih dozvola u Reviru Krušnica kao i u kaptalnom dijelu revira su u skladu sa propisanim cijenama u Zakonu o slatkovodnom ribarstvu.
Svaki gost ribolovac je dužan prije izlaska na vodu uzeti odgovarajuću ribolovnu dozvolu koju će izdavati glavni ribolovni čuvar ili u slučaju njegove odsutnosti upravitelj revira.
INFORMACIJE:
Elvis K. 061/395 510 , kadicelvis@hotmail.com
Mirsad K. 061/822 364

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.