drenažni kanal

Odgovori


Cilj postavljanja pitanja jest sprječavanje automatskog slanja od strane robota.
Smajlići
<titinpionir> <flag> <championvanja> <jelmekotrazio> <adipiva> <valjanjeodsmijeha> <djed> <idila> <ribarcina> :grin: :) :( :o :shock: :? 8) :x :P :oops: :twisted: :roll: :wink: :| :mrgreen: :456: :87: :987: :6543: :135: :875695: :879798: <123> <123321> <juma> drzim fige :pravo_ljut: :baseball: :nesvjest:
Ostali smajlići

BBCode je uključen
[img] je uključen
[flash] je isključen
[url] je uključen
Smajlići su uključeni

Prikaz teme
   

Proširi prikaz Prikaz teme: drenažni kanal

Re: drenažni kanal

Postao/la montana » 02 ožu 2011, 18:58

Lijepa i cista voda, a obradovalo me to sa tim radom ribe na povrsini. Riba je vjerovatno tada uzimala mokru muhu, tj larvu koja se preobrazava u odraslu jedinku u tzv. "filmu", to jest povrsinskom sloju vode u kojem vladaju malo drugaciji zakoni fizike i gdje larva moze plutati cekajuci da joj se razviju krila i pluca. "Mokre muhe" se u pravilu ne vide golim okom, pa izgleda kao da riba dise zraka. Obicno deseci riba se izbacuju ali i ostaju pri povrsini ne gubeci vrijeme za gozbu. Tada je bitno pronaci odgovarajucu muhu i naz uzitak postaje nezaboravan.

Kamenje je odlicno i mislim da bi ga trebalo biti i "gusce" recimo na 50m, ako dozvoljavaju pravila, jer je kanal namjenjen za druge stvari. Ono vam moze pomoci da zastiti ribu od kormorana, vidri, i kozna cega sve.

Oko pravila... mislim da stimuliraju izlov kapitalaca i da je bolje primjeniti recimo izlov srednje vrste, jer kapitalci su ono sto mami goste, a i ono sto se razmnozava i smanjuje troskove poribljavanja. Na koncu nisu toliko ukusni kao oni manji primjerci, a moseta recimo staviti i gornji limit npr. 1 preko 40cm.

Bistro i javljajte nam se ovakvim lijepim slikama!

Re: drenažni kanal

Postao/la lino » 02 ožu 2011, 16:35

slika

Uploaded with ImageShack.us,

Ovakvih hrpa kamenja ima svakih stotinjak metara na kanalu.Kamenje je namjerno postavljeno baš zbog toga da se riba ima gdje sakriti.Probao strimerima ali meni nije islo stavio sam rapalu malu imitaciju pastrve i na to dobio ove dvije male ali meni drage.Lovili smo kratko kasno popodne dva sata.Ribe sam naravno pustio prvo nemaju mjeru a i sam sam član ribolovnog društva
uovi i pusti iz Čakovca.Rezim nije ulovi i pusti minimalna mjera je 30 cm i 2 kom i 2kg.
Puno ribe se bacalo po površini vode kao da se hrane nečim ali nije mi jasno čime kad je jučer bilo hladno i na momente je padao slabi snijeg.Javim se jos kad malo zatopli. Pozdrav
Bistro

Re: drenažni kanal

Postao/la zelimir » 02 ožu 2011, 16:34

gospodin je poslao dobre slike. pastrve su bile večinom te veličine ali u ogromnim količinama dok se nisu malo popikale i uplašile a to nam je bio i cilj prvi dan zbog dva razloga: 1. da se kasnije teže uhvate jer ima, vjerovali ili ne, još uvijek onih koji i te male nose doma i 2. razlog su kormorani koji nam rade veliku štetu ,a bilo ih je i jučer, da budu plašljivije da se sakriju.inače prosjek ulovljenih pastrva nas četvorice prijatela je bio 75 pastrva za 4 sata.

Re: drenažni kanal

Postao/la lino » 02 ožu 2011, 15:55

slika

Re: drenažni kanal

Postao/la montana » 02 ožu 2011, 00:02

Dobro dosao i slike su super. Voda je odlicna, znatno bolja nego sam ocekivao. Iza ledja se vidi da pod vodom ima i trave i sljunka, znaci riba ima gdje da se zavuce. Taj tip vode je musicarski i pretezito se riba opredjeli za ishranu insektima kojih u takvim vodama ima u velikim kolicinama. One ribe koje su nedavno pustane ce i dalje kretati za varalicama, ali one starije u toj vodi... mislim da je nimfa i mokra muha najjace oruzje, a suha muha kad riba proradi na povrsini. Nisam shvatio jel' rezim ribolova C&R? Ako nije, tesko ce se zadrzati krupna riba jer je voda previse otvorena, ali takva voda je idealna za pocetnike u musicarenju jer bez prepreka se puno brze i pravilnije savladaju osnovne tehnike. Ono kamenje gdje se vidi nekoliko varalicara je odlican zaklon za ribu i nije lose da udruzenja koja gazduju ovakvim vodama vjestacki naprave ova "sklonista" za ribu, jer ona omogucavaju krupnijim primjercima zaklon, te samim time i ostanak u plicim vodama. U nedostatku zaklona krupnija riba silazi nizvodno... Ovo se ne odnosi na velicinu ulova, jer svaku ribu treba cijeniti kao trofej zivota.

Hvala za slike i cekamo jos! <championvanja>

Re: drenažni kanal

Postao/la senad » 01 ožu 2011, 23:49

Neka je bistro!
Odobrena ti je registracija na forumu ;-)
DObro dosao! :wink:

Re: drenažni kanal

Postao/la nkozina » 01 ožu 2011, 23:07

slika


slika


slika


slika


slika


Evo par slika kao što sam i obečao. Javim se sutra sa više detalja. Pozdrav! Bistro!

Re: drenažni kanal

Postao/la zelimir » 22 vel 2011, 16:56

naravno da čemo poslat.drago nam je što vas ima zainteresiranih za ovu vodu. bistro

Re: drenažni kanal

Postao/la montana » 22 vel 2011, 16:39

Hvala na pozivu, vjeruj da bih rado, ali ja sam lociran u Americi trenutno, ali me dovoljno zainteresiralo da navratim kad budem dolazio na odmor. Mozda koji od clanova foruma kome je "na ruku" i dofura? Lijep vam provod zelim, a nama koji nismo u mogucnosti naici, posaljite nekoliko slika i malo texta, da nam masta proradi! <ribarcina>

Re: drenažni kanal

Postao/la zelimir » 22 vel 2011, 16:22

probaj pogledati na you tube pod naslovom "ribolov na kanalu DD", "kapitalac na kanalu.mpg", "kup mađimurske pastrve". ako možeš dođi drugi vikend imamo u ribičkom domu ŠRD KLEN otvorenje lova na pastrve i druženje sa članovima i svima koji to žele postati. bit če i prezentacija izrade mušica ,leptira,bit če nešto i za pojest.

Re: drenažni kanal

Postao/la montana » 21 vel 2011, 17:05

Hvala Zelimire. Moze li neka mapa za lokaciju i koja fotka tog kanala, za ribare koji ga pokusavaju naci? Odlicno je znati za tu lokaciju, a mozda se i sretnemo na vodi.

Bistro!

Re: drenažni kanal

Postao/la zelimir » 21 vel 2011, 16:47

nije to taj kanal. drenažni se ulijava u taj na slici. ovaj di su pastrve je uz nasip od centrale a pastrva ima oho. a i dosta poribljavamo i imamo 3 do 4 takmičenja.bistro

Re: drenažni kanal

Postao/la montana » 15 vel 2011, 19:30

Nadamo se da ces imati dobar ulov, a daj se prijavi na forum, tako ces dobiti siri pristup i naci dosta vise uputa u musicarenje ove najatraktivnije ribe, a i drugima podijeliti informacije o vodama na kojima lovis. Posto si u varalicarenju, ima dosta tema o tome i informacija o terenima u BiH i susjednim drzavama, te o takmicenjima, druzenjima i slicno.

Bistro

Re: drenažni kanal

Postao/la Gost » 15 vel 2011, 18:57

za dva tjedna idem tamo, javim se i sa slikama.hvala za upute. u ovaj se kanal uljeva drenažni kanal blizu brane sa slike otuda i dolaze velike pastrve .bit ce puno jasnije kad postavim slike.jedva cekam pozdrav

Re: drenažni kanal

Postao/la Gost » 15 vel 2011, 18:48

11 <sjetise>

Vrh