Komunalci rade odlicno, svaka im cast!
Sto se tice "pokazivaca vodostaja na rijekama" licno sam gledao ljude koji zive pored rijeka kako kese i kese smeca bacaju u istu. I uvjek ona stara kretenska...."voda ce odnijeti".
Pored automehanicarskih radnji u rijeci olupine auta, pored granapa u vodi ambalaza, pored servisa neisparvi dijelovi u rijeci. Znaci i inspekcije nista ne rade po tom pitanju. Ustvari rade, uzimaju poklone da zazmire.
Ali zato sam vidio kako drot naplacuje kaznu stanaru zgrade u Titinom sokaku jer je smece bacio u kontejner prije 5 sati do kad je na snazi zabrana. Jer, toboze, kvari izgled grada. Da sad ne spominjem sta se sve moze vidjeti u istom sokaku u "vrijeme zabrane", a da niko od vlasti ni repom ne mrdne. A da, u naseljima koje nisu u toj famoznoj zoni zabrane tj gdje su neboderi za stanovanje "savjesni gradjani" bacaju kese punog smeca i stosta drugo, sa prozora u parkove, na cestu itd, jer im je mrsko liftom silaziti do kontejnera. Sve to vide isti ti drotovi ali ne reaguju jer nije "specijalna zona". Cuj eko policajci
Znaci kao i obicno, klasicno pre*eravanje. Ne znam ni sto napisah nesto sto svi znaju.