Stranica: 1/1.

SKANDAL: Novo uništavanje ljepota Trebižata

Postano: 19 kol 2011, 10:25
Postao/la senad
slika
Novi teški ekocid na rijeci Trebižat dogodio se protekli tjedan na Žabaru, naime grupa lokalnih “moćnika”, inače povratnika iz inozemstva, ušla je s bagerima u samo korito rijeke u namjeri da uništi stoljećima staru sedru, a što su uvelike i uspjeli.

Kako saznajemo od mještana plan je bio da bager prokopa i produbi riječno korito nizvodno od žabarskog mosta u ukupnoj dužini nekih petstotinjak metara, a sve kako bi na otoku koji se nalazi na sredini rijeke niknula nova betonska građevina.
slika
Kako je u samoj blizini izvođenja radova kupalište, grupa mladih koji se svakodnevno osvježavaju u rijeci stala je pred bagere i zatražila obustavu radova do dolaska inspekcije i utvrđivanja postojanja dozvola za rad.

Nedugo zatim na teren je došla policija kao i općinska građevinsko-urbanistička inspektorica Ana Tolić , ali nakon odlaska istih radovi su nastavljeni i uništeno je korito u dužini od nekih 50 m, što je uvelike poremetilo prirodnu ravnotežu vodotoka na tom dijelu Trebižata.

Na ponovni poziv mještana oko podneva na teren je izašao Federalni vodoprivredni inspektor Mirsad Smailagić koji obustavlja radove, upozorava izvođače da rade bez pribavljenog vodnog akta Agencije za vodno područje Jadranskog mora, a što je u suprotnosti s članom 109. Zakona o vodama.

Za ovu vrstu prekršaja su propisane i kazne odredbe u članu 204. istog zakona. Shodno članku 190. zakona o vodama, Federalni vodoprivredni inspektor je zabranio daljnje aktivnosti u i oko vodotoka I kategorije rijeke Trebižat što je potvrđeno i rješenjem.

Što reći nakon svega? Trebižat je opće dobro i pravna država treba ga zaštititi, a svi privatni interesi trebaju tome biti podređeni.
poskok.info
slika
slika
slika

Re: SKANDAL: Novo uništavanje ljepota Trebižata

Postano: 19 kol 2011, 13:05
Postao/la Seha
Kakvi su to mentalni sklopovi ,u kakvoj to zemlji mi zivimo ?
Koliko jos govana cjelokupan narod koji zivi u BiH treba da pojede da bi izasao na ulice i krenuo ovu mafiju daviti golim rukama.
Tebi naplati kaznu sto si parkirao na lafo zelenu povrsinu a on ore bagerom po rijeci i njemu nista. Auuu jesam popizdio mamicu .. ffffffffffffffff ....................

Re: SKANDAL: Novo uništavanje ljepota Trebižata

Postano: 19 kol 2011, 21:53
Postao/la angler
Svijest ljudi da se dograbe para je svugdje isti...nema granica ni u Evropi ni igdje na svijetu. Zato stranci hoce da nam syebu zemlju jer NE SMIJU kod sebe da rade ono sta hoce. Ovi povratnici NISU SMJELI da se qurce tamo odakle su dosli, pa su dosli gdje SMIJU. Yebem ja svijest ovih sto im dozvoljavaju, a zna se kome i cemu.

Re: SKANDAL: Novo uništavanje ljepota Trebižata

Postano: 19 kol 2011, 23:33
Postao/la Kovach
Najbolje neka shebu sve ovo, a nas presele negdje u pustahiju pa ako ostasmo, ostasmo. Kad vidim ovo nesto mi se zeludac prevrce. Isto tako kad se sjetim da onu ljepotu od Neretve idioti pokusavaju unistiti zarad brana i sitnih licnih interesa najradije bi ubio nekoga. Fuj stoke, zarade malo para i misle uhvatili Boga za onu stvar. Ima stvari koje se ne mogu kupiti novcem, a jedna od njih je i pamet, koje oni ocito nemaju!