Ma opusteno samo

po mom skromnom shvatanju ribolov se moze djeliti samo u dva pravca, Ribolov i Krivolov, nema tu puno filozofije, nas najveci problem je emancipovanje krivolovaca a sve ostalo je najmanji problem, bitno je da se izadje na vodu, jezero rijeku, more, potok sta bilo, i da si sa skinutim pretis ventilom dobro se ispuhat odmorit, napuniti baterije itd...sto se tice stilova ribolova neko voli i sapacu ganjat pored haline cijevi sa crvicem, da mu das svu tehniku i nauku djaba on ode sapi, a sapa njemu..sto se mene tice licno, umijem otici na jezero i ketit cijelu noc i gledat u PVC kofu od kafe, i nadati se nekoj strvini od 100 kila da mi slomi ledja i supljirati sa rajom uz laganu vatru, u neka doba pristaviti kafu i nako u polu snu, sa senzorima ukljucenim na 300 drjemuckat u ribarskoj stolici slusati one dosadne zabe, ocekivati jutarnji udarac sarana ili neke druge nemani, jos ako se sve potrefi kako treba sreci nigdje kraja, ali moja najdraza tehika je musicarenje, naperit neku ludost izaci na vodu sjesti na neko dobro mjesto spaliti cigar, malo prostudirati desavanja na vodi, ima li rojenja musice, ako ima koja bi mogla da bude, pa se zarovim u kutiju nadjem onu radnu

pa ne radi

, pa onda izmjenjam citav set svucem u sat vremena metar predveza silka na 30 centi, mjenjajuci jednu za drugom, i na kraju jal uzme jal ne uzme

pretezno je ovo drugo,

i kada se najmanje nadam na neocekivanom mjestu, sto daje posebnu draz i Adrenalin odalami tufnica

jos ako bude vise njih onda si najsretniji i najbolji ribolovac na planeti nema ti ravnog, naravno sva riba se vraca jer treba opet doci i nadati se istoj, a ne dolaziti danima na vodu i nigdje nista, te ustanovis nakon stotog puta da bacas u kadu, i tek onda vidis koja su sve Dvonoga Govna hodala stazom prije tebe, sto se tice akcija ja sam za sve vrste saradnje Sub ili Ned. datum, mjesto okupljanja i da se radi.. Bistro