Re: imam nesto slika, pa eto
Postano: 26 vel 2008, 12:59
ah koliko pitanja postavljas, to je cudo jedno. Krenuo si ostro pa smo malo nategli
I ja sam malo zivcan, a ti se nasao uvrijedjen na ono "sarajevska kanalizacija" je li tako, ali svejedno prlja je i zenicka i svaka druga, nego ja sam tu
spomenuo sarajevsku koja je u najvecoj mjeri zagadjuje i to odmah u startu. Ja jarane nisam primitivac i nisam pristalica medjugradskih prepucavanja,
pogotovo ja, koji Sarajevo cijenim i smatram jedinim gradom u BiH a ostalo bih nazvao ovecim selima.
Neznam da li si pecao skobalja, ali zimi je riba dosta otpornija nego ljeti ili neznam da li bih ovdje napisao da je skobalj jako otporna riba, jer
desavalo mi se da predjem 150km sa skobaljima u gepeku (na suhom) i kada ih polijem vodom, oni zivi.
Eh sada, kada te skobalj krene naravno da je interesantno izmjeriti ulov i onda ih ubacujem u cuvarku, naravno potopljenu u vodu jer je pecanje skobalja
posao koji se obavlja na jednom mjestu (kada prethodno pronadjes pravo mjesto) i po zavrsetku ribolova izvagam cuvarku te pustim visak riba.
Ni jedan plovkaros se nece zapitati kako sam ih izmjerio jer pecanje plovkom nije kao varalicarenje, uglavnom se peca na poziciji te se ribe do
zavrsetka pecanja uglavnom cuvaju u potopljenoj cuvarci.
I ja sam malo zivcan, a ti se nasao uvrijedjen na ono "sarajevska kanalizacija" je li tako, ali svejedno prlja je i zenicka i svaka druga, nego ja sam tu
spomenuo sarajevsku koja je u najvecoj mjeri zagadjuje i to odmah u startu. Ja jarane nisam primitivac i nisam pristalica medjugradskih prepucavanja,
pogotovo ja, koji Sarajevo cijenim i smatram jedinim gradom u BiH a ostalo bih nazvao ovecim selima.
Neznam da li si pecao skobalja, ali zimi je riba dosta otpornija nego ljeti ili neznam da li bih ovdje napisao da je skobalj jako otporna riba, jer
desavalo mi se da predjem 150km sa skobaljima u gepeku (na suhom) i kada ih polijem vodom, oni zivi.
Eh sada, kada te skobalj krene naravno da je interesantno izmjeriti ulov i onda ih ubacujem u cuvarku, naravno potopljenu u vodu jer je pecanje skobalja
posao koji se obavlja na jednom mjestu (kada prethodno pronadjes pravo mjesto) i po zavrsetku ribolova izvagam cuvarku te pustim visak riba.
Ni jedan plovkaros se nece zapitati kako sam ih izmjerio jer pecanje plovkom nije kao varalicarenje, uglavnom se peca na poziciji te se ribe do
zavrsetka pecanja uglavnom cuvaju u potopljenoj cuvarci.