Stranica: 1/1.

Rijeka Sava u Brčkom.

Postano: 18 srp 2011, 13:02
Postao/la Brčak
Ja ne znam da li ovdje ima još Brčaka, ali i ako ima nevjerujem da se nijedan nije požalio na našu rijeku toliko je osiromašena ribom ove godine da to nije normalno, prošle godine na poznatom šetalištu je svake ljetne noći bilo cca 20 ribara šetalištom prolaziš a vidiš na desetine ampula i bilo je ribe: deverike,plotice,mrene,kesege, neletio bi koji somić i tog ljeta sam imao priliku gledati kako čovjek sam koji je bio na brodici vadi soma od 38 kg sam samcat borio se oko pola sata i na kraju jer mu nije mogao stati u meredov zavalio mu je ruku u usta i izvadio ga napolje to je bio najveći ulov tog ljeta. A sada se na Savi ne može uhvatiti ništa drugo osim peša toliko naporna riba koja nebira mamac sada dolazi na sir,kedera čopka jede mu stomak, rovca na sve mamce a na crva da i ne spominjem. SEZONA JE NAJLOŠIJA U HISTORIJI. Pa sad se pitam dali se to događa i u drugim rijekama. U <flag>

Re: Rijeka Sava u Brčkom.

Postano: 19 srp 2011, 04:26
Postao/la masterbih
Na svim vodama je trenutno losa situacija.. Ovo vrijeme je malo sve poremetilo..

Re: Rijeka Sava u Brčkom.

Postano: 19 srp 2011, 14:02
Postao/la soha
Moja iskustva sa ovog dijela koji navodis su negativna. Nesto malo uzvodno (Rajevo selo) je sasvim drugacija prica i Sava je puno bogatija ribom nego taj dio kod setalista. U protekle tri godine sam dolazi cesto u Brcko bas na tom diejlu da lovim i vjeruj nikada nisam prosao bog zna kako, osim kada odem uzvodno, gdje je sasvim druga prica.

Re: Rijeka Sava u Brčkom.

Postano: 19 srp 2011, 14:55
Postao/la Brčak
Ah, slabo idem tamo kod Rajevog sela bio sam prije par dana gore kod Željezničkog mosta dobio sam jednog smuđa na file od peša jer nikako nisam mogao uhvatiti kedera smuđ je bio solidan oko 2 kg.Al eto hvala ti na informaciji sledeča stanica Rajevo selo.

A šta si inače ganjao gore bijela riba ili šta drugo. pozz <idila>