Bistro ljudstvo!
Eissen, kalifa i jeste ubacena za izlova, ne može se kod nas ništa radikalno uvesti, a iskreno, i ne smijemo, jer mi ne smijemo sužavati krug ribolovaca koji dolaze i koji će dolaziti na jezero iz čiste ekonomske računice. Mi moramo iskupiti pare da platimo koncesiju i jedino je jezero voda koja je trenutno posjećena od ribolovaca. Da ti ne pišem o pojedinačnim slučajevima gdje se kod ljudi gubi smisao za logiku jer su ograničeni razmišljajući o tome kako neće opravdati cijenu dozvole količinom ulovljene ribe.
Ti imaš zamjerku jer se nosi riba, a većina raje ima zamjerku jer je to ograničeno na dvije ribe. Da se razumijemo, ja sam na tvojoj strani, ali zbog koncesije i njenog iznosa, mi moramo razmišljati na ovakav način. Mi smo u subotu vidjeli dvije kalif polu-metrašice koje su vjerovatno ostale od prvog poribljavanja iz marta prošle godine i lijepo ih vidjeti, a ne zakačiti na udicu. Mi ćemo pokušati vremenom i u zavisnosti od priliva sredstava ubaciti i koju veću poput onih zlatnih (on su po 2.5 kg).
Klen-catcher, bijele ribe (barem karasa) u jezeru je kamara i kalifa ima šta jesti i počela ih je jesti (u dvije koje su se čistile na vodi nađeni mali karasi). Nedostaje ostalih vrsta bijele ribe i radi se na tome
Polako se uvode pravila da se ovo urađeno sačuva i unaprijedi, tako da će sve doći na svoje.
22. mart je dole škola pa ako nemate šta pametnije, doletite pa ćemo progovoriti koju o svemu