Stranica: 1/1.

Slanutak

Postano: 25 kol 2011, 12:15
Postao/la pecaroš_112
Pozdrav svima. Kupio sam slanutak, i sad me zanima kako je najbolje da ga pripremim kao mamca (na dlaci).
Dali ga moram natapati u vodi ili?
Dali ga mogu aromatizirati i kako?

Re: Slanutak

Postano: 25 kol 2011, 12:50
Postao/la Seha
Ako si kupio suh naravno da ces ga prvo potopiti u vodu i nakon sto nabubri kratko prokuhati. Moras voditi racuna da nekuhas previse jer ako puno omeksa bijela riba ih lako slida sa dlake. Aromu i boju nakon kuhanja "rokni" u debelu kesu ubaciti slanutak napusi kesu, protresti par minuta i to je to. Slanutak jako brzo upije aromu i boju. Mozes odma sa njim na vodu ili ga zalediti do slijedeceg ribolova.
Ako si kupio onaj u konzervi njega mozes odma koristiti za ribolov i eventualno ga aromatizirati / bojiti sa vec navedenom metodom.
Slanutak sam od sebe ima super aromu i pored secera koji ubacim za vrijeme natapanja mamca najcesce nista drugo i nekoristim.
Eventualno ako je jezero plitko i bistro te imam problema sa patkama koje su lude za njim obojim ga u kafeno ili zeleno kako bi ga teze vidjele.

Re: Slanutak

Postano: 25 kol 2011, 12:59
Postao/la pecaroš_112
Ahaa, probat ću, pa ako nešto ulovim stavit ću i slike.HVALA I BISTRO!!
A koje ste još boje koristili prilikom bojanja.

Re: Slanutak

Postano: 25 kol 2011, 13:09
Postao/la Seha
Za slanutak mozes koristiti i tecne boje za kolace jer slanutak je poput sundjera upija sve jako brzo. Za partikle poput kukuruza najefikasnije boje koje se koriste za ribolov ili ako si u prilici da naletis na shop gdje se prodaju orijentalni zacini tu imas crvenu i zelenu boju za rizu samo pazi obavezno sa njima radi u rukavicama jer danima je neces moci skinuti sa koze.
Okini koju sliku i ako neuhvatis nista.

Re: Slanutak

Postano: 25 kol 2011, 13:12
Postao/la pecaroš_112
Probat ću sa bojama, hvala još jednom, danas idem na vodu pa ću slikati gdje lovim.