Danas sam prvi put lovio sarana na starom kopu rudnika.
Nije velika dubina prosjecno je oko 3-6m. Jezerce je malo oko 60m siroko i oko 100-120m dugo. Tu ima sarana, pastrmke
i bjelice ali to je korov moze da naraste do 13 cm. Ima nekoliko robara sto love samo na kukuruz, cak ne znam da li ga uopste i potapaju u vodu nego onako suv stavljaju. Ove godine kazu da je bilo slabije nego prosle, kada je bilo i nekoliko kom. po petnaestak kg. Ja sam negdje procitao da on ide bolje na slatki kukuruz, ali nisam mogao da nadjem nikakav zasladjivac vec sam ga potopio skuvao i odao dosta obicnog secera(da li je tako ok? i kako treba ako nije?). ovi ribari obicno ne prohranjuju ali ponekad bace saku dvije kukuruza.
ja sam bacio malo moga kukurza slatkog, i zabacio 3 stapa, ali sam stavio olovo na dno i onda visocije 25 cm jennu udicu pa nakon 25 cm jos jednu. Itako na sva tri stapa, zbog mulja koji je na dnu vjerovatno. ali ostalo ribari stavljaju udicu na dno.
Za ovo jezerce je karakteristicno sto je saran odmah uz obalu 3-6-7 m od obale na dubini od oko 3-4 m.cim sam zabacio odmah je poceo da udarapo malo na sva tri stapa ali mi je jedan povukao u vodu pa sam morao da gazim po njega li na udici nema nista, ni kukuruza ni sarana i tako nekoliko puta iako je stap bio na drvenoj racvi a na drugom kraju ucvrscen kamenom.ostalim ribarima nije ni udaralo nista. bio sam tu nekolika sata od oko 16 h do 19h. ali nisam nista ulovio. stalno je udarao ali se nije kacio, cak cetiri puta je saran izvalio stap iz nosaca i povukao ga u vodu ali na udici nista. Kukuruz sam stavljao znaci, obicno ga probodem udicom negdje pri kraju i navucem ga skroz iznad udice ili ga ostavim na glavi od udice(da li je to ok? i kako bi bilo bolje?). zabacivao sam i u daljinu vise od polovine jezera laganim zabacajem sa desetak grama olova, dubina oko 4-5-6 m ali tu nije nista grizlo , samo je udarao u blizini obale na oko 5-6 m i uz vodenu trsku samo na metar dva-od obale( tu je najbolje odradjivao).
Zamolio bih vas da mi malo pomognete i uputute. U nedjelju idem sa drugom ponovo oko deset ujutru i bicu do kasno uvece i ponijecemo minimalno 6 stapova ako nadjemo

U koje vrijeme saran najbolje odradjuje?
Kako da montiram kukuruz jos bolje nego sto sam naveo?
I namjeravam da napravim neke boile (1kg kukuruznog brasna palente, 100g bijelog psenicnog brasna, obicnog secera , ako nadjem aromu vanile(da li valja ona obicna iz prodavnice sto se stavlja u kolace) i da to posecerim i koliko da stavim secera i arome, to ne znam? to cu da pomijesam i skuvam> da li je ok?)
I jos nesto, tu nema puno ribolovaca, mozda jednom u 5 dana dodju 2 covjeka i budu 5-6 sati. pa vjerovatno ima malo bolje ribe.
pozz i hvala unaprijed