Premije su vrlo vrijedne. Prvo mjesto "kosta" 4000KM.

Samo takmicenje je zamisljeno kao potpora asocijaciji tih 11 ribarskih udruzenja i sav novac, kad se odbiju troskovi, ide na odrzavanje vode. Sama voda je u klasi 2. sto ce reci cista i uredna. Zadnjih godina nam ulazi i lax sto signalise da je voda skoro na granici kvalitete klase 1. Inace, prije kojih 30-tak godina rijeka je bila gotovo mrtva zbog jedne fabrike krompira blizu izvora i nekontrolisane poljoprivrede i upotrebe hemijskih sredstava. Danas je to sve regulisano i pod prismotrom strucnjaka za slatkovodni ribolov . Najveci dio rijeke i rijecne doline je nedirnuta priroda iz vremena zadnjeg ledenog Doba. Ja inace ne volim takmicenja ali ovo mi ima smisla i rado ucestvujem.
Samo takmicenje je dvodnevna svecanost gdje se u jednom posebnom raspolozenju lovi riba, registruju ulovi, gdje se dobro klopa i popije koja piva.

Sudija na takmicenju nema i ulov se donosi na kontrolu u prostor kojim gazduje drustvo. Svakoj ribi se uzimaju krljusti i salju na DNA analizu. Prilikom ciscenja i registracije ribe vrsi se kontrola da nebi neko donio ribu od prosle godine iz zamrzivaca ...

Na slici je Zoka u donjem lijevom uglu i ulov u desnom gdje stojimo ja i Toro.