Dok Rusko ne napise to sto je mislio, evo malo i od mene..
Nedavno odrzani sajam musicarenja u Stockholmu, kao i svake godine, izazvao je veliki interes publike zeljne noviteta, ali i mogucnosti kupovine opreme po nesto pristupacnijim cijema. Jedni prazne skladista, jedni se raduju da su obavili dobru kupovinu, kako i obicno. Buduci da ovog casa ne znam hocu li praviti neki prilog i za list "Musicar", ovdje donosim samo jedan kraci osvrt uz poneku slicicu..
Pocinjem odavde.. Gdje god se pojavio, nas Ibrahim Mesinovic (ovaj lijevo sa onim cudom na glavi, da ne bude zabune..) izaziva paznju kako obicnih posmatraca, tako i zvucnih imena iz svijeta flyfishinga. Pa tako i Charlesa Jardina, pomalo otkacenog, ali izuzetno prijatnog Engleza kojeg jednostavno - treba sresti.. Nas Ibro ga je naucio vezati jednu muhu - pa covjek od srca odvali: da sam samo za ovo dosao u Svedsku, vrijedilo je!
Ovaj desni je jedan od ponajboljih norveskih "castera", Jan-Erik Granbo.. Ni ovaj lijevi nije los, ucinilo mi se da ga znam, ali nisam siguran..
Probavanje stapova je prilika koja se ne propusta na ovakvim manifestacijama..
Popularna "ulica" vezaca musica pristiglih iz nekoliko zemalja Evrope.
Ovaj ovdje u sredini sto sjedi, Leif Stavmö.. Glavni konstruktor Guideline, inace sest puta prvak svijeta u "castingu". Dok je bio mladji..
Mikael Frödin je vjerovatno jedno od najznacajnijih imena danasnjice kada se radi o modernim, "tubeflies" za lososa.