zasad znam da ima vode, grana, trava, kamena i jedna stukamontana je napisao/la:Tooo Rusko, pravi si SKOJ-evac! Nedaj se svabama i tim varalicarskim gestapovcima! Fina ti je rijeka. Sta ima u njoj? Nadam se da nivo vode ne oscilira puno, ovako izgleda super!
Ova rijeka je poznata po velikim stukama (bila nekad)... ja sam dosta lovio u njoj morsku pastrmku u zadnje cetri sezone i bila je uznapredovala po tom pitanju, ali ako se sjecate, pisao sam o onom moronu sto je polovio ogromnu kolicinu ribe i reducirao sve tako da neznam kako ce biti ove sezone. Osim tih vrsta ima prilicno puno crvenperki, babuski, grgeca, jegulje, i malih "löja" neznam kako bi se ta riba zvala na nasem:

ljeti kada nista nece, onda vrvi od ovih löja pa se sa njima zezam i lovim ih na jako sitne suhe muhe... genijalna zajebancija
najveci komad koji sam ulovio je bio oko 15 cm.
Jednom sam na njoj ulovio jednog manjeg sarana, iako nigdje ne spominju da ga ima u rijeci.
Ima i puno jida i njega sam dosta lovio na manje strimere, on nekako pocinje raditi kada prestaje udarna sezona za morsku pastrmku, pa je idealan "prelaz"... tokom ljeta se osim nocne stuke najvise lovi grgec (ili kako ga neki kod nas jos zovu kostrijes):

Jedino sto meni nedostaje je stacionarna pastrmka, mada "feudalac" tvrdi da je on lovi u zoni ispod slapa... e ako se to pokaze tacno ja sam sto se kaze "kasikom u med"... mada sam i ovako sav obuzet nekom euforijom, najvise zbog veza za barku...