Bistro. Ma ima velike 100 %, vidjam malo dalje od obale kad se baca, i to jako rano. Dozvoljen je ribolov u svako doba godine. Nas par kolega po hobiju smo pustili stuku u jezero bas zbog velike populacije sitne bijele ribe. Jezero je jako duboko, i zbog toga mislim da je tesko locirati krupniju stuku iz razloga sto ona u ovim toplijim danima trazi hladniju vodu, znam i to da se s'proljeca, odma poslije mrijesta priblizavaju obali u potrazi za hranom. Tad se hrane pretezno zabama jer tad bude vrlo malo bijele ribe da bi se utolila postmrijestna glad

. Udje u trsku i lovi zabe, to sam vidio vise puta. Uuu da vidis kako raspali iz trske kad se poplasi, ko torpedo. Iskreno to su primjerci cca 3 kg, mada vjerujem da ima i vecih jer sam takva desavanja zapazio prije mozda tri godine.....One stukice koje smo pustali u jezero su bile cca 25 cm i pozitivno me iznenadilo to kako su brzo rasle, a razlog je bas ta bijela riba koja je zbog odnosa populacije i raspolozive hrane bila rastom zakrzljala pa kao takva bila je laksa za probavu sto svakoj grabljivici pomaze brzi rast. Kod smudja je takva situacija da ciljano lovi sitnijeg kedera pa i brze raste dok stuka ako ima mogucnost da bira izmedju manjeg i veceg zalogaja radije se opredjeljuje za veci, a na ovoj vodi taj izbor je sveden na mimnimum.
Vidimo se akb slijedece godine.
-... .. ... - .-. ---