Ribu sam uhvatio bez prethodnog hranjenja na moje boilie koje trenutno testiram na jednom stapu i sve su prilike da ce biti privilegovan da zavrsi na jos jednom

. Suhi mix je relativno jednostavan i od arome sam samo koristio ekstrakt lignje koji se koristi u ljudskoj prehrani.
Evo kako to izgleda:
300 grama riblje brasno - haringa
200 grama kukuruzno brasno (krupne granulacije)¨
150 grama rizino brasno
150 grama slanutak brasno
200 grama krompirovo brasno (ovo brasno ima izuzetno vezivno dejstvo) ps. ne krompir pire u prahu vec bas brasno od krompire
U 9 velikih razmucenih jaja ubaci sljedece
1 malu kasiku slatke aleve paprike
1 veliku kasiku morske soli
1 veliku kasiku ulja od sesama (ako nema moze i od kikirikija)
1 veliku kasiku ribljeg ulja
1 veliku kasiku tecnog zasladjivaca (iz supermarketa)
4 velike kasike ekstrakta lignje koji se vjerovatno moze naci u svakom bolje opremljenom supermarketu (squid brand fish sauce)
Kad sve izmjesas i dobijes kompaktno tijesto ostavi ga 10 tak minuta da odstoji pa ga onda rolaj.
Jednostavan / jeftin "supermarket" mix lako se rola a aroma je specificna sama od sebe.
Eto to bi bilo to bistro !