Druženje-takmičenje na Smolući "Proljetna Smolućijada 2012."
Moderatori/ce:adi,Seha,emin,enko
- Seha
- Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
- Pridružen/a:19 lip 2006, 00:14 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ubaci ako mozes jos koju slicicu ja cu je smanjiti kao i ovu. Bistro ekipi. Tata pripazi mi malog 

- senad
- Gledač u vodu
- Lokacija:Sarajevo [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Druženje-takmičenje na Smolući "Proljetna Smolućijada 20
Ponovo CT CSI preuzeli trece mjesto.
Opet pocinje kisa koja je par sati prestala.
Opet pocinje kisa koja je par sati prestala.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Ustvari, ja volim sjediti kraj vode i gledati u vodu.
Štapove nosim da bi me zvali ribolovcem, a ne "budalom koja gleda u vodu".
by Kapo Senad
by Kapo Senad

- AdmirS
- Štela
- Lokacija:Hadzici [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ima li kakvih vijesti o rezultatima. Sta su se svi ucutili. Nije valjda da se jos uvjek grijete i susite.

-
- Književnik
- Lokacija:Sarajevo [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Prije oficijelnog početka takmičenja ostvaren je sudijski ulov od 1.5 kg.
Za ulov ove ribe je korištena primama "ribice dodjite tatici".
Riba je dobijena na plovak 4gr, silk 0.18 te na mamac exotic, podvrsta namjenjena za uslove kontinentalne klime na temperaturama oko 10 stepeni i sa umjerenom naoblakom i kišom vrste "bil-ne bil" padala.
Uz promjenjene klimatske uslove dobitna kombinacija je malo drugačija no to nije tema trenutno.
Mamac se sastoji se od mixa crva raznih boja poredanih redoslijedom koji je utvrdjen isprobavanjem raznih kombinacija a dobitna kombinacija je: prvo crveni pa bijeli, zatim 2 crvena i jedan bijeli a tajna je u tome da nakon namještanja mamca jednim žutim crvom protrljaš ostale ali ga ne stavljaš na udicu da ne remeti sklad boja nego samo da ostavi miris.
Riba je prvo zainteresovana eksplozijom boja a kad pridje, onaj miris kojem ne vidi porijeklo probudi u njoj dozu radoznalosti te zagrize.
E kad zagrize onda kreneš da jebeš radoznale
Za ulov ove ribe je korištena primama "ribice dodjite tatici".
Riba je dobijena na plovak 4gr, silk 0.18 te na mamac exotic, podvrsta namjenjena za uslove kontinentalne klime na temperaturama oko 10 stepeni i sa umjerenom naoblakom i kišom vrste "bil-ne bil" padala.
Uz promjenjene klimatske uslove dobitna kombinacija je malo drugačija no to nije tema trenutno.
Mamac se sastoji se od mixa crva raznih boja poredanih redoslijedom koji je utvrdjen isprobavanjem raznih kombinacija a dobitna kombinacija je: prvo crveni pa bijeli, zatim 2 crvena i jedan bijeli a tajna je u tome da nakon namještanja mamca jednim žutim crvom protrljaš ostale ali ga ne stavljaš na udicu da ne remeti sklad boja nego samo da ostavi miris.
Riba je prvo zainteresovana eksplozijom boja a kad pridje, onaj miris kojem ne vidi porijeklo probudi u njoj dozu radoznalosti te zagrize.
E kad zagrize onda kreneš da jebeš radoznale

Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
"Sine Tale, magare moje drago, smiri se u sebi pa ćes se izmiriti i sa nebom i sa zemljom"
- Seha
- Pridružen/a:19 lip 2006, 00:14 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ma ko zna zna
Mogu misliti koja je to epska borba bila
Ovo jos uvijek oboren vodostaj

Mogu misliti koja je to epska borba bila

Ovo jos uvijek oboren vodostaj

-
- Književnik
Epska dakako. Još jednom je čovjek u borbi sa zvijeri pokazao nadmoć.
To bi trebalo opjevati u desetercu
To bi trebalo opjevati u desetercu

"Sine Tale, magare moje drago, smiri se u sebi pa ćes se izmiriti i sa nebom i sa zemljom"
- montana
- Nobelovac
- Lokacija:USA [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Eto ga kapitalac, kao i oni moji sto ih ja lovim. Negdje sam cuo da su bolji borci od onih "kabastih".
Cestitam!

Cestitam!

"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."
- Seha
Bebeli uz gajde i kaku perverznu nifomanku sa violinchelom. A tako nam hvali himnaHan je napisao/la:To bi trebalo opjevati u desetercu

- Seha
Eto slika smanjena riba uvecana kao sto si trazio
Bice od tebe vrstan sarandzija poceo si sa supljom i primjesama palamudjenja

Bice od tebe vrstan sarandzija poceo si sa supljom i primjesama palamudjenja

- boris cro carp
- Šampion Jesenje Smolućijade 2011.
- Lokacija:Nijemci [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Mali komentar....sve pet,organizacija,društvo ni priblem ni vrijeme ali jedini problem....vodostaj jezera,jednostavno minus ko kuća,kad se sve vrati u normalu doćemo i mi........ 

- senad
- Gledač u vodu
Evo izvjestaj koji ide na pocetnu, a Besko upravo sredjuje slike.
Od 13. do 15. aprila, na jezeru Smoluća, održano je tradicionalno takmičenje u lovu šarana i amura "Proljetna Smolućijada 2012.".Ovim takmičenjem-druženjem se obilježava početak sezone ribolova na jezeru.
Na takmičenju je učestvovalo 11 ekipa i to:
CT "Šaran-Nijemci" (Boris Pandža, Darijan Grbavac i Željko Sibalić), CT "KiM" (Sarajlić Mustafa i Mulahalilović Kemal), CT "Liman-Salki" (Hasanbašić Suad, Hasičević Amir i Hasanbašić Sead), CT "Crazy Carp" (Zlatan Ganić i Selmir Mešković), CT "Đinđirinđi" (Jasmin Mulahasanović i Mirza Dedić), CT "Živinice" (Kakeš Ernad i Kudumović Adnan), CT "TNT" (Dalmir Fazlović i Bekim Tubić), CT "CSI" (Rizvić Adnan i Smajlović Salko), CT "Nuri" (Imeroski Nurudin i Husaković Enver), CT "Elementbaits" (Almir Prašljivić) i CT "Brana" Lukavac (Mujić Zijad i Kambić Almir).
Prvu ribu, malo poslije signala koji je označio početak takmičenja je imala ekipa CT "Brana", a nakon njih i ekipa Liman-Salki. Ponadali smo se da će biti više riba na vaganju. No, nade se nisu ostvarile, jer je bilo hladno i svo vrijeme je padala kiša.
U prvom danu takmičenja su se izdvojile ekipe CT "Liman-Salki" koja je bila na poziciji br.4 i CT "Brana" na poziciji 12 (Jasike).
Drugi dan takmičenja, takmičari CT Liman-Salki su preuzeli prvu poziciju, za petama su imali ekipu "Brana", dok su se na trećem mjestu smjenjivali CT "Crazy Carp" i CT "CSI".
Posljednjeg dana takmičenja, CT "Elementbaits" se primakao trećeplasiranoj ekipi CT "Crazy Carp" na pola kg ribe zaostatka.
Na kraju, plasman je bio sljedeći:
Bez ribe su bile ekipe CT "Nuri", CT "Živinice", CT "Đinđirinđi", CT "KiM"
7. mjesto CT "TNT" sa 4.97 kg ribe
6. mjesto CT "Šaran-Nijemci" sa 5.30 kg ribe
5. mjesto CT "CSI" sa 7.00 kg ribe
4. mjesto CT "Elementbaits" sa 13.50 kg ribe
3. mjesto CT "Crazy Carp" sa 14.05 kg ribe
2. mjesto CT "Brana" Lukavac sa 26.5 kg ribe
1. mjesto CT "Liman-Salki" sa 91.00 kg ribe.
Najveću ribu na takmičenju je imala ista ekipa - šaran težine 11.60 kg.CT "Liman-Salki" su ukupno imali 14 ulovljenih riba.
Na takmičenju je ukupno ulovljena 31 riba ukupne težine 162.32 kg.
Zahvale idu našem Ajdinu Hadžismajloviću - CT “Armin Carp”, Tešanj na donaciji - olovima za prvoplasiranu i drugoplasiranu ekipu.
Zamjerka takmičara, osim na vrijeme na koje se nije moglo uticati, je - nizak nivo jezera, no nadati se da će ove kiše vodostaj vratiti u normalu.
Bistro, Smolućani, do avgusta i Memorijalnog kupa "Siegfrid Stabhuber - Austrijanac"
SLIKE MOZETE POGLEDATI U VIJESTI NA POČETNOJ
http://www.bistrobih.ba/nova/?p=27133
Od 13. do 15. aprila, na jezeru Smoluća, održano je tradicionalno takmičenje u lovu šarana i amura "Proljetna Smolućijada 2012.".Ovim takmičenjem-druženjem se obilježava početak sezone ribolova na jezeru.
Na takmičenju je učestvovalo 11 ekipa i to:
CT "Šaran-Nijemci" (Boris Pandža, Darijan Grbavac i Željko Sibalić), CT "KiM" (Sarajlić Mustafa i Mulahalilović Kemal), CT "Liman-Salki" (Hasanbašić Suad, Hasičević Amir i Hasanbašić Sead), CT "Crazy Carp" (Zlatan Ganić i Selmir Mešković), CT "Đinđirinđi" (Jasmin Mulahasanović i Mirza Dedić), CT "Živinice" (Kakeš Ernad i Kudumović Adnan), CT "TNT" (Dalmir Fazlović i Bekim Tubić), CT "CSI" (Rizvić Adnan i Smajlović Salko), CT "Nuri" (Imeroski Nurudin i Husaković Enver), CT "Elementbaits" (Almir Prašljivić) i CT "Brana" Lukavac (Mujić Zijad i Kambić Almir).
Prvu ribu, malo poslije signala koji je označio početak takmičenja je imala ekipa CT "Brana", a nakon njih i ekipa Liman-Salki. Ponadali smo se da će biti više riba na vaganju. No, nade se nisu ostvarile, jer je bilo hladno i svo vrijeme je padala kiša.
U prvom danu takmičenja su se izdvojile ekipe CT "Liman-Salki" koja je bila na poziciji br.4 i CT "Brana" na poziciji 12 (Jasike).
Drugi dan takmičenja, takmičari CT Liman-Salki su preuzeli prvu poziciju, za petama su imali ekipu "Brana", dok su se na trećem mjestu smjenjivali CT "Crazy Carp" i CT "CSI".
Posljednjeg dana takmičenja, CT "Elementbaits" se primakao trećeplasiranoj ekipi CT "Crazy Carp" na pola kg ribe zaostatka.
Na kraju, plasman je bio sljedeći:
Bez ribe su bile ekipe CT "Nuri", CT "Živinice", CT "Đinđirinđi", CT "KiM"
7. mjesto CT "TNT" sa 4.97 kg ribe
6. mjesto CT "Šaran-Nijemci" sa 5.30 kg ribe
5. mjesto CT "CSI" sa 7.00 kg ribe
4. mjesto CT "Elementbaits" sa 13.50 kg ribe
3. mjesto CT "Crazy Carp" sa 14.05 kg ribe
2. mjesto CT "Brana" Lukavac sa 26.5 kg ribe
1. mjesto CT "Liman-Salki" sa 91.00 kg ribe.
Najveću ribu na takmičenju je imala ista ekipa - šaran težine 11.60 kg.CT "Liman-Salki" su ukupno imali 14 ulovljenih riba.
Na takmičenju je ukupno ulovljena 31 riba ukupne težine 162.32 kg.
Zahvale idu našem Ajdinu Hadžismajloviću - CT “Armin Carp”, Tešanj na donaciji - olovima za prvoplasiranu i drugoplasiranu ekipu.
Zamjerka takmičara, osim na vrijeme na koje se nije moglo uticati, je - nizak nivo jezera, no nadati se da će ove kiše vodostaj vratiti u normalu.
Bistro, Smolućani, do avgusta i Memorijalnog kupa "Siegfrid Stabhuber - Austrijanac"
SLIKE MOZETE POGLEDATI U VIJESTI NA POČETNOJ
http://www.bistrobih.ba/nova/?p=27133
by Kapo Senad
by Kapo Senad

- Seha
Jel moze info na kojim su pozicijama lovile navedene ekipe ima nas koji pratimo neke statistike 
Cestitke svima i bistro !

Cestitke svima i bistro !

UPDATE: Mirza veterinar ili poznatiji kao hajvan hecim je napokon postao babo

ja sam inace po riboispovjesti sarandzija
- besko
- Predsjednik Skupštine U.G. Bistro!
- Kontakt:

- senad
- Gledač u vodu
Cuj ono babo!?adi je napisao/la:UPDATE: Mirza veterinar ili poznatiji kao hajvan hecim je napokon postao babo![]()
Mislis, zena mu rodila.

Čestitke!

by Kapo Senad
by Kapo Senad