Osnivanje SPIN lige Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: emin,AlaS,zlaja,svirac

Odgovori
Avatar
senad
Gledač u vodu
Postovi: 3608
Pridružen/a: 20 lip 2006, 17:05
Lokacija: Sarajevo

Osnivanje SPIN lige Bosne i Hercegovine

Post Postao/la senad » 07 svi 2009, 13:19

Spineri - varaličari u Bosni i Hercegovini su pokrenuli akciju osnivanja SPIN Lige BiH, a radi toga što ovu disciplinu kao i način ribolova upražnjava veliki broj naših ribolovaca.
Prošle godine je počela organizacija ovakvih takmičenja, te je održano i otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine na divljim vodama.I tu se stalo.
Ove godine su se trebale održati tri utakmice otvorenog prvenstva, čiji bi konačni rezultati dali reprezentaciju BiH, ali se radi više razloga stalo, i krenuli smo u akciji.
Obzirom da je iduće godine Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj, u Kninu, bilo bi žalosno da po prvi puta, a tako blizu, te uz najmanje troškove, ne otputuje naša selekcija, da se predstavimo i u toj takmičarskoj disciplini.
Urađen je već novi Pravilnik za to takmičenje, usklađen po CIPS-ovim najnovijim pravilima koji će se uskoro štampati, a do kraja ovog tjedna ćemo vjerujemo imati potvrđena domaćinstva za dva kola i još tražimo gdje održati treće kolo.
Trenutno teče prijava svih koji su zainteresirani da se natječu u SPIN Ligi BiH, koja se vrši na mail adresu: ribici.capljina@gmail.com, gdje se mogu dobiti i dodatne informacije o svemu.
Pozivamo sve ribiče koji žele i mogu, da se prijave za natjecanje, te da na kraju imamo najbolje takmičare za reprezentativne nastupe.
slika
Ustvari, ja volim sjediti kraj vode i gledati u vodu.
Štapove nosim da bi me zvali ribolovcem, a ne "budalom koja gleda u vodu".

by Kapo Senad :mrgreen:


Avatar
Seha
Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
Postovi: 6118
Pridružen/a: 19 lip 2006, 00:14

Re: Osnivanje SPIN lige Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Seha » 07 svi 2009, 16:51

Cestitke na pokretanju varalicarske lige tu smo jaki pravo i mislim da nam se smjeska zlato ako Klapna bude vodio ekipu... Jes da ce nakon tog zlata morat bjezat na Farska ostrva, ali sve za pehar "olimpijski duh u BiH nikad neumire" :mrgreen:
Pokusajte aktivirati raju na Uni mozda oni mogu srediti vodu za 3 kolo.
slika

klapna
Štela
Postovi: 79
Pridružen/a: 17 sij 2007, 19:52

Re: Osnivanje SPIN lige Bosne i Hercegovine

Post Postao/la klapna » 14 svi 2009, 16:14

Ih da mi je samo pet klinaca od 15-18 godina garantiram zivotom da bi za dvije godine uzeli zlato.
Ima jako puno dobrih varalicara, no neke stvari covjek mora osjetiti.
Takmicenja i slobodni ribolov nemaju bas puno zajednickog.
Mene je to da izvinete jebalo tri godine.
Ovdje je ciljna riba ona koja je pustena u vecini slucajeva, divlja riba je sasvim nesto drugo.
Pribor je jako bitan, varalice necu ni spominjati, fizicka sprema takodjer.
Da me vidite kad se nakostrusim ko suri orao. :roll:
Prosle godine u Bugarskoj su mi trebala dva suca jer me ovaj nije mogao stic po kamenju i uz to je tri cetri puta letio na nos, ledja, guzicu stalno su bili oko njega doktori i krpali ga. :lol:

U svakom slucaju treba krenuti s tim i polako sve ce se iskristalizirati samo od sebe. :D

Avatar
zlaja
Nobelovac
Postovi: 4852
Pridružen/a: 17 sij 2007, 20:39

Re: Osnivanje SPIN lige Bosne i Hercegovine

Post Postao/la zlaja » 30 stu 2009, 23:39

Za ovaj sport treba znanje,pribor,ekipa i vrijeme, ja sve imam osim vremena ali ću da pratim onako navijački sebi odabrat ekipu ili pojedinca kao u tenisu he-he. Mogu zamislit pivo i čips na stolu a komentator sa Hajata galami-takmičar ubacuje blinker pod lijevi kamen iiiiiiiii pastrmkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

myran
Početnik
Postovi: 14
Pridružen/a: 07 svi 2009, 10:08

Re: Osnivanje SPIN lige Bosne i Hercegovine

Post Postao/la myran » 28 pro 2009, 13:47

Bistro!
Poštovanje svim forumašima,svim ribičima,sportašima i svima sretna , u svakom smislu ,Nova Godina.
Evo sada,ovih dana, spineri i članovi spin reprezentacije BiH, provode dosta vremena na treninzima,što znači da se lagano priprema za novu sezonu Spin Lige BiH u 2010 godini. Užurbano se nabavljaju,naručuju, novi mamci i varalice,koji se na treninzima probaju jer stalno ima saznanja i noviteta u tom pogledu.
Nemam neki pregled,koliko ljudi sa ovog foruma, pregledava druge internet stranice, odnosno ove iste teme, jer sam primjetio da ovdje nitko ne postavlja nikakva pitanja o Spin ligi BiH, o tom da se priključi ,takmiči, i slično.
Ako se ukaže potreba , mogu i ovdje postaviti PRAVILA NATJECANJA , a i model prijeve i uvjeta za sudjelovanje u SPIN LIGI BIH.
Zadnji rok za prijave je 01.04.2010 godine....ukupno liga broji 20 takmičara,a već su se prijavili njih 10...Naredna sezona se odigrava u 5 kola, a ja ću u narednih 15 dana obići teren i odabrati domaćine za narednu sezonu....nakon toga će biti objavljeni domaćini i točan datum održavanja kola..


Avatar
Seha
Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
Postovi: 6118
Pridružen/a: 19 lip 2006, 00:14

Re: Osnivanje SPIN lige Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Seha » 28 pro 2009, 16:00

Myrane ni ja nisam upoznat dali neko od varalicara sa ovog portala aktivno ucestvuje sto neznaci da se informacije ovdje i neobjave kako bi se mozda neko od raje i aktivirao ! Postavi sto imas materijala ovdje ili se javi Senadu pa ce on postaviti na pocetnu stranicu.
Bistro, sretna nova i uspjesnu sezonu 2010 !
slika

myran
Početnik
Postovi: 14
Pridružen/a: 07 svi 2009, 10:08

Re: Osnivanje SPIN lige Bosne i Hercegovine

Post Postao/la myran » 28 pro 2009, 22:20

NAČIN FINANSIRANJA SPIN LIGE ZA NAREDNU SEZONU

-Prijave natjecatelja do kraja 02 mjeseca...28.02, sa potpisanim Prijavama i uplatom za natjecanje.
-Kod same prijave , uplaćiva se na poseban račun SPIN LIGE ,startna kotizacija od 100,00 KM /jednastotinaKM/,što podrazumjeva da nema povrata uplaćenih sredstava kod odustajanja od natjecanja,
-Kod svakog kola Lige se uplaćiva kotizacija od 25,00 KM da se mogu tekući troškovi na svakom kolu izvršiti, a sredstva uplaćivana na poseban račun su namjenjena i služe za plaćanje ribe za poribljavanje a ostatak koji ostane je za potrebe SPIN reprezentacije BiH.
Pet kola Lige sa svim troškovima izlaze oko 5,000,00 KM, ako bude lovilo 20 takmičara, te smo izašli sa ovakvim prijedlogom,nego da se po prijedlogu uplati odmah cijeli iznos, i iz razloga da je to ipak za sviju nas prihvatljivo.

Ova kotizacija i uplaćena sredstva bi trebala pokriti slijedeće troškove:

-Plaćanje potrebne ribe za poribljavanje na stazama gdje to moramo uraditi,a to su bar tri staze.
-Ručak na svakom kolu za takmičare i sve sudce,
-Nabavka , kupovina potrebnih stvari za postavljanje staze, i samo postavljanje, /cca. 50,00 KM /, a postavljanje bi trebao uraditi domaćin kola,
-Plaćanje suđenja i kontrolnih sudaca koji imaju ručak i 20,00 KM po kolu
-Dnevnica i gorivo za sekretara natjecanja ili samo jedna stavka,zavisno od situacije.,
-Troškove , kad je to potrebno , za odlaska na izbor staze,/ gorivo /
-Na zadnjem kolu kod proglašenja rezultata, za dodatne goste goste, ručak.
Pehari,diplome i troškovi Delegata na svakom kolu idu na račun SRSBIH.
Evo osnovnih pravila Spin natjecanja,u lovu predatora umjetnim mamcima s obale!
-Maksimalna dužina štapa-pruta je 2,70 m
/ može se imati i loviti i sa manjim štapovima, može se ponijeti koliko hoćete štapova,ali u tjeku svake runde natjecanja, a ima ih 5, kod sebe možete imati samo jedan štap, mašinicu-rolu,više rezervni špula, sak-meredov, a ostali štapovi i oprema moraju biti u centralnom boksu gdje se mogu promjeniti nakon završene runde. Ako se slomije štap i drugo, javlja se sudcu i ide na promjenu opreme u tijeku trajanja runde./
-Lovi se sa svim vrstama varalica,leptiri,vobleri,silikonci, jig sistem lova ,minov spin varalice. kašika...
/Zabranjeno je loviti sa tim istim varalicama ako na sebi imaju dodatke u vidu perja,nekih resica i slično,samo može biti na leptirima,ako je proizvođač stavio crvenu ili neku drugu perlu/
-Lovi se sa svim tim varalicama koje moraju imati udice/ jig/ i trokuke BEZ KONTRA KUKE.
/ ako se nemaju udice,dvokuke,trokuke,bez kontra kuke,tada natjecatelj mora imati mala kliješta kojim će slomiti kontra kuku./
-Lov varalicama koje imaju DVIJE TROKUKE je DOZVOLJEN. ZA PREKRŠAJE u gore navedenim pravilima,veća dužina štapa,lov zabranjenom varalicom,udice sve,sa kontra kukom, natjecatelj dobiva CRVENI KARTON i automatsku diskvalifikaciju sa natjecanja.
Za vrijeme natjecanja natjecatelj NE SMIJE :
- gaziti vodu /lovi se s obale,ali može koristiti da,bez dodira vode,se popenje na neko drvo ili panj,kamenja pri obali,ako može,recimo skočiti na njih i slično/
-loviti i zabacivati mamac van svog startnog mjesta u kojem lovi.
-ribu uhvatiti rukom,
-navuči na obalu,
-ulovljenu ribu rukom baciti nazad u vodu,
-riba ulovljena na gore opisan slučaj,se , NE PRIZNAJE kao ulov, i dosuđuje se FISH OUT.
ZA GORE NAVEDENE PREKRŠAJE SE DOBIVA ŽUTI KARTON , a u slučaju ponavljanja istog prekršaja se dobiva CRVENI KARTON,što znači diskvalifikacija sa natjecanja.
SAMO, RIBA ULOVLJENA ZA USTA , SE PRIZNAJE KAO ULOV, a sva druga kačenja ribe,za bilo koji dio glave il tijela se ne priznaje,
Natjecatelj NE SMIJE prolaziti kroz startna mjesta ako se u njima nalazi natjecatelj koji lovi / treba obići statrno mjesto,a ako je slobodno,može preći u njega i uzvodno i nizvodno/
Ako dva natjecatelja istovremeno uđu u isti boks,startno mjesto,tada ima prednost natjecatelj koji dolazi iz manje startnog broja,koji se kreće uzvodno.
Kod zauzimanja pozicija kod svake od 5 runada na takmičenju, uvijek se zauzima OSNOVNI STARTNI BROJ,a ne rezervni,a nakon sviranja trube za početak,može se slobodno po slobodnom izboru odmah kretati u slobodna, bilo koja ,startna mjesta i loviti.
/ NE SMIJE SE, čekati negdje kod nekog rezervnog startnog mjesta,jer je natjecatelj tada u prednosti,jer ne gubi vrijeme da iz nekog daljeg mjesta dođe u taj željeni rezervni boks/
Ulovljena riba se prihvaća i vraća u vodu , na propisan način, sakom-meredovom, a pri tom NE SMIJE DODIRNUTI TLO. Sve ove radnje obavlja sam natjecatelj bez ičije pomoći. / U slučaju,kad se desi da sudci vraćaju ribu u vodu,tad predata riba sudcu,ako ispadne, skida odgovornost sa natjecatelja i priznaje se kao ulov/
NATJECATELJ MOŽE DOBITI IZRAVAN CRVENI KARTON ako:
-Ometa pričom i galamom ostale natjecatelje i izazove fizičiki napad na bilo koga,
-Na bilo koji način vrijeđa natjecatelje i službene osobe na natjecanju,
-Konzumira alkohol na vrijeme natjecanja,
Natjecatelji MOGU na stazi tijekom natjecanja,imati trenera, sa kojim se mogu konsultirati i kontaktirati,/koji u praksi služi da snima najbolja mjesta na stazi i konkurente i njihove mamce/ ali koji NEMA PRAVO da pomaže natjecatelju u bilo čemu,niti da mu pomaže oko opreme i dodavanja mamaca i slično.
-Da bi se priznao plasman u SPIN LIGI BIH,natjecatelj mora odloviti 4 od 5 kola lige ili 3 od 4 kola lige,a i taj jedan izostanak mora biti opravdan.

Avatar
zlaja
Nobelovac
Postovi: 4852
Pridružen/a: 17 sij 2007, 20:39

Re: Osnivanje SPIN lige Bosne i Hercegovine

Post Postao/la zlaja » 29 pro 2009, 00:55

Pravi pravcati sport a meni žena da je bolest, nije ženo ne može bolest bit* sport

Avatar
Seha
Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
Postovi: 6118
Pridružen/a: 19 lip 2006, 00:14

Re: Osnivanje SPIN lige Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Seha » 30 pro 2009, 11:36

"U zdravom tijelu zdrav duh" ;)
Plase se zene da ih relaksiranjem u ribolovu ne nadzivimo hahaha
slika

myran
Početnik
Postovi: 14
Pridružen/a: 07 svi 2009, 10:08

Re: Osnivanje SPIN lige Bosne i Hercegovine

Post Postao/la myran » 21 sij 2010, 18:49

Bistro spineri,
Evo samo lijep pozdrav i izgleda mi da od Vas nema nekih očekivanja....a lijepo ste rekli...sport...da da.
Lijep pozdrav i zdravi mi bili.

Odgovori

Natrag na “Takmičenja i prezentacije”