Stranica: 1/1.

Sajam ribolova – Brno, Češka , 09.mart – 11 mart 2012

Postano: 16 tra 2012, 20:57
Postao/la AdiR
Počev od januara ove godine , naš vrli Predsjednik i moja malenkost , razmišljali smo kako što produktivnije iskoristiti ovu pauzu dok štapovi miruju. I dogovor pade ...hajmo se malo edukovati, iskoristiti blagodeti bijele Sengen Liste te posjetiti nama prijateljsku Češku Republiku i grad Brno.Povod – posjeta Tradicionalnom medjunarodnom ribarskom sajmu koji se održava svake godine u Brnu - Rybareni 2012.
Što rečeno , to i učinjeno.Noć prije,kako i doliči svakom korektnom suprugu,izvedemo žene u restoran,da bi malo amortizovali našu , muški donesenu odluku. Idemo i tačka... doduše bio je i Osmi Mart pa smo spojili ugodno sa korisnim.
Oko pet ujutro slijedećeg dana , krenemo za Brno. Iako put nije baš kratak ( 800+ km) protekao je prilično ugodno i relativno brzo.Na vrijeme smo rezervisali hotel tačno preko puta Sajmišta tako da smo vrijeme mogli iskoristiti obilazeći štandove,umjesto gubljenja vremena u transportu.
Iako nemamo baš neko veliko sajamsko iskustvo , zaključili smo da je otprilike po velečini,te po broju izlagača , recimo neka srednja kategorija. Ni mali , ni preveliki, ali baš dovoljan da se provede dva kompletna dana obilazeći sve ono što je bilo izloženo.Svakodnevno je bio i sijaset prezentacija , ali na žalost naše znanje češkog jezika ne ide dalje od „ jedna črvena“ tako da nismo pratili to.
Iako se na Sajmu moglo naći za svakoga po nešto, ipak je Sajam dominanto šaranskog tipa što nama dvojici i nije bilo mrsko.Prvi dan smo parili oči na eksponatima ,čekajući zadnji dan sajma , da možda nešto i pazarimo što smo na kraju i uradili.Moglo se pronaći dosta eksponata renomiranih proizvodjaca ribarske opreme i mamaca, ali moramo priznati da su najbolje standove,bar iz šaranske perspektive, imala dva domaća proizvodjača – LK Baits i MikaBaits. Njihovi proivodi su testirani ovog vikenda na jezeru Smoluća, ali pošto riba generalno nije nešto radila,konačan sud o kvalitetu ćemo doneti kasnije. Posjetu Sajmu smo iskoristili da podijelimo i letke o radu našeg Udruženja, uredno nam dostavljanje od naseg vrlog Podpredsjednika.
Nešto o cijenama – možda smo očekivali malo veći sajamski popust ali ipak se moglo pronaći po nešto pa čak i za naš preopterećeni Bosanski džep.Definitivno Prologic je imao najveći popust , Imperijal Baits takodje a ostali se baš i nisu posebno pretgrli.
Ukratko , da sumiram. Po meni defintivno vrijedi posjetiti ovu manifestaciju .Ima se šta vidjeti a bogami i kupiti .Brno je lijep grad, cijene po restoranima i čuvenim češkom pivnicama su u rangu cijena u Sarajevu ako ne i jeftinije.Naša iskustva su pozitivna i vrlo vjerovatno ćemo i slijedece godine, ako zdravlje posluži – pravac Brno.
Bistro!
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

Re: Sajam ribolova – Brno, Češka , 09.mart – 11 mart 2012

Postano: 16 tra 2012, 21:28
Postao/la Seha
Lijepo.. Kakve tek zbrojevke prave u Brnu :wink:

Re: Sajam ribolova – Brno, Češka , 09.mart – 11 mart 2012

Postano: 16 tra 2012, 21:38
Postao/la AdiR
Seha je napisao/la:Lijepo.. Kakve tek zbrojevke prave u Brnu :wink:
Zbrajali smo se na povratku kuci , a bogami i kod kuce :mrgreen:

Re: Sajam ribolova – Brno, Češka , 09.mart – 11 mart 2012

Postano: 16 tra 2012, 21:39
Postao/la Han
Dobra ova vaga na zadnjoj slici :)

Re: Sajam ribolova – Brno, Češka , 09.mart – 11 mart 2012

Postano: 16 tra 2012, 22:03
Postao/la AdiR
Han je napisao/la:Dobra ova vaga na zadnjoj slici :)
ne navaga se ona preko vikenda....

Re: Sajam ribolova – Brno, Češka , 09.mart – 11 mart 2012

Postano: 16 tra 2012, 22:06
Postao/la Seha
Haj bogati navagace se, jos si ti nama ko cvijet u rosi <jelmekotrazio>