Stranica: 1/1.

Čišćenje Meandra, starog korita rijeke Bosne

Postano: 12 stu 2011, 14:55
Postao/la senad
Sutra USR "Sarajevo 1906" čisti ovaj dio korita gdje inače planiraju praviti ribarsku oazu, na čemu su veoma angažovani i svakim danom je sve izvjesnije da će taj projekat uspjeti.
Sutra je skupljanje kod Meandera u Bojniku u 10:30 (nedaleko od Faikove bare), pa ako neko ima slobodan i voljan pomoći, bujrum.
http://www.bistrobih.ba/nova/?p=19537

Re: Čišćenje Meandra, starog korita rijeke Bosne

Postano: 14 stu 2011, 16:12
Postao/la senad

Re: Čišćenje Meandra, starog korita rijeke Bosne

Postano: 14 stu 2011, 21:53
Postao/la Seha
Svaka cast. Nebi bilo lose naci sredstva da se barem ovo zemljiste ogradi kako bi se zastitlo od dalje devastacije i bacanja smeca.
Jesu li dobili sve potrebne dozvole za ovu vodu Senade ?? Ovo je mrak ideja i prijeko potrebna voda Sarajevskim ribolovcima.

Re: Čišćenje Meandra, starog korita rijeke Bosne

Postano: 15 stu 2011, 10:47
Postao/la senad
Pri kraju su, ali je definitivno da je to 100% izvjesno i da ce je dobiti.Cini mi se da Pesto rece da cekaju samo jos papir iz direkcije cesta.
Moze ono lijepa vodica biti za pobjeci poslije posla i nadam se da će sve proteci bez problema.

Re: Čišćenje Meandra, starog korita rijeke Bosne

Postano: 17 stu 2011, 08:05
Postao/la rusko
Kako je kod nas sve naopako....

citam vase komentare da su potrebne dozvole i koje... zamisljam ogromnu birokratiju, sitnicavu... hiljade biijednih piskarala koji moraju pametovati da bi se dobila neka voda za sportski ribolov, a onda pogledam slike te vode... :shock:

I pitam se gdje su ta bijedna piskarala kada treba loviti one koje krse pravila... a i koji to kreteni mogu onako unistiti komad prirode... Kako je uopste moguce da u onako maloj vodi daleko od civilizacije bude onoliko puno pet flasa... nije valjda da BiH/kanton Sarajevo jos uvijek nema sistem za recikliranje flasa?

<flag>