Stranica: 1/9.

Nagradna Igra.

Postano: 10 srp 2006, 18:18
Postao/la senad
Na forumu planiram napraviti jednu malu nagradnu igru, a sada mi treba prijedlog sta bi mogli nagraditi.Mozda sliku iz ribolova, ulov, priču iz ribolova, viceve o ribarima.....razmislite sta bi bilo najbolje, pa da nesto organizujem sto bi bilo i interesantno, a sto bi privuklo raju na forum, da ga omasovimo.Da vas čujem!

Pozdrav!

Postano: 23 srp 2006, 20:46
Postao/la senad
Šta je ovo, nije zar da ste svi po godisnjim odmorima.Za Šehu, Amira i Zandera znam da jesu, i Angler se izgleda negdje ispalio, Spektar i "nemam pojma su bili na takmičenju, šta je sa ostalim?
De, recite sta bi bilo najinteresantnije za nagraditi, a u pregovorima sam oko nagrada, izgleda da bas i nece biti simbolicne.

Postano: 02 kol 2006, 16:29
Postao/la svirac
Pa, za pocetak je mozda previse traziti da neko napise reportazu. Digitalac ima skopro svaki ribolovac koji drzi do sebe. Sto ne bi recimo nagradio neku dobru tematsku fotografiju??

Pozdrav!

Postano: 02 kol 2006, 17:15
Postao/la senad
Zato sam i postavio ovaj topik, da cujem vase misljenje.Ja sam vjerovatno malo sebicno predlozio i reportaze, a vidim to i ima najvise glasova.Iduci logikom da je reportaza vrijedna nagrada koje mislim da cu obezbjediti, a i da ce tim reportazama profitirati stranica na materijalu, zato sam to predlozio, mada sam spreman i prosiriti je i na slike, kao jos jednu kategoriju koju nagradjujemo.Jos predlozite kakve slike, koje vrste, da li da i njih djelimo na slike ulova i slike predjela?

Postano: 02 kol 2006, 20:33
Postao/la svirac
Pa, imas pravo .... reportaza potkrijepljena slikama .... slazem se, evo i moj glas.

Postano: 05 kol 2006, 03:51
Postao/la StariAlas
MENI JE SVEJEDNO!!!!!!!!!

za.......

Postano: 06 kol 2006, 17:50
Postao/la nemam pojma
ja bih da nagradu dobije neko ko napise najineresantniju reportazu o nekom mjestu u BiH ,pracenu jednako interesantnim fotografijama

Pozdrav!

Postano: 06 kol 2006, 18:32
Postao/la senad
"Nemam pojma", vidi, i svircu sam to rekao. Mozda sam malo sebican i gledam da ipak od toga profitira i stranica, a sta je usko vezano za nju je - ribolov.Zato i mislim da bi te reportaze trebale biti iz ribolova.U njima nije toliko bitan ulov, da se te ribe pokazu, nego samo mjesto, lijepe slike tog jezera ili rijeke, uz naravno i tekst o jezeru/rijeci - kolika/o je, gdje je, nesto interesantno, neka prica iz istorije ili za koju se culo, kako je prosao dan, i na kraju, ako je bilo ulova, da se i to pokaze.Nesto poput ove http://www.bistrobih.ba/Reportaza_Donje ... tjeska.htm. Slazem se da bi moglo i o nekom mjestu, evo, sad da ja odlucim, sto i nije losa ideja, napraviti neku reportazu o Sarajevu, ali se bazirati na njegovim vodama, pokazati Zeljeznicu, Bosnu, Miljacku, par potoka u kojima ima potočare, Faikovu baru pored Sarajeva.Tako nešto mislim da bi bilo ok, ali ponavljam, bazirati se na opisu tih rijeka, njihovim "generalijama" i sa lijepim slikama.
Za dan-dva bi postavio propozicije za nagradnu igru gdje bi precizirao koliko texta i koliko slika bi bio minimum za tu reportazu i kako bi se odredjivala najbolja.A kad smo kod tog glasanja, mislim da bi bilo najbolje da otvorim jedan topik, kad dodje blizu glasanja, i da se zna ko je za koju glasao, da se ne špekulira sa eventualnim štimaljkama, toga ovdje, budite uvjereni, nece biti.
Razmislite o svemu i pomozite mi da ovo napravim kako treba, recite prijedloge za sve segmente nagradne igre, od propozicija, izgleda reportaze, nacina glasanja i slicno.[/url]

Postano: 07 kol 2006, 09:00
Postao/la angler
Mislim da propozicije ne bi trebale biti striktne. Ipak je to individualna stvar i nemamo isti ukus za lijepo. Globalne propozicije ok, a to je duzina texta, da ne pisu "Kapital" ili "Rat i mir", velicina slike, ukupan broj slika. Kod nekog ce slike vise govoriti nego sam text i obrnuto. Sve zavisi za sta ko ima dara.

Postano: 07 kol 2006, 09:41
Postao/la svirac
Isto mislimo. Iz iskustva sa nekih drugih foruma vam mogu reci da se te nagradne igre, ako ima previse pravila i okvira, razvodne i na kraju ne bude nista od toga. Ako cemo reportazu, neka bude reportaza sa slikama i kapak. Pa nek' pise i slika kako ko umije i zna.

Postano: 07 kol 2006, 10:35
Postao/la angler
Eh da!
I da u konkurenciju ne ulaze profesionalne reportaze :?

Pozdrav!

Postano: 07 kol 2006, 11:14
Postao/la senad
Takve ce i biti propozicije vezano za izgled reportaze, zanci, minimalni broj slika i teksta, nista vise.
Sto se tice tih "profesionalnih reportaza", Angler, ne kontam sta pod njima podrazumjevas?
Glasanje ce mi biti malo problematicno, moram provjeriti moze li se na anketi vise puta glasati sa jednog imena, ako ne bude moglo, to ce biti anketa, a ako pak bude, onda nece nego ce ici sa topicima.Mislim da bi bilo najbolje da se glasa za tri najbolje i to: najbolja 3 poena, druga 2 i treca 1 poen s tim sto bi najvjerovatnije ostavio opciju da donatori nagrada takodje glasaju.

Postano: 07 kol 2006, 11:57
Postao/la angler
Ako mislis da se kristalizuju rezultati neka budu ocjene bar do 5.
Sto se tice profesionalnih reportaza, mislio sam na one koje se prikazuju na TV ili u casopisima tj gdje su autori profesionalci. Uzecu za primjer emisiju Blinker koja se u subotu emitovala gdje je na kojoj je Seha bio. Neka me rodjak pogresno ne shvati ovo nema nikakve veze sa njim. Text i slike sa te emisije na kojoj rade profesionalci bi bile favoriti za vecinu. Ili reportaza sa Ribnika i da ne nabrajam ostale.
Nadam se da me shvatas.

Postano: 07 kol 2006, 20:03
Postao/la Seha
Evo mene van konkurencije....... :?

slika

Pozdrav!

Postano: 07 kol 2006, 21:29
Postao/la senad
U konkurenciji za nagradjivanje ce i biti samo reportaze raje, ribara, koji ih naprave na svom izlasku na vodu, nikakve druge, pogotovo ne skinute iz casopisa ili emisija.Znaci, ja, sa rajom ili sam, otisao u ribu i napravio reportazu sa tog izlaska. A od nas ovde nema niko profesionalac-novinar pa da je u nekoj prednosti.
Ispravka, ima, zaboravih, Hero nema pravo učešća. :wink: