Dakle ipak ima fajde prehranjivanje smudja. Probacemo i to. Sto se tice palca po nasim doktorima ostao je ukocen. Danas nazovi ortoped stavio gips da nosim 15 dana (umjesto da krpi tetivu odmah dok se nije pokupila), a onda kako rece cemo sumirati sta radi, a sta ne. Ako palac ne radio ide operacija i stiklanje tetive. To je ono kad ti iz noge otkinu malo tetive i nastiklaju gdje treba. Takvi su nasi doktori od naoci bezazlene povrede naprave problem.

Sve su prilike ostade on ukocen. A nebi me cudilo da ga na kraju morali i sjeci kako su poceli. Muka kad ne odes na vrijeme, jos veca kad odes. Da im nisam nikako isao sve bi zaraslo, a kao da se mora savijati u zglobu. Ovo je izgleda

lud zbunjenog! Idemo dalje, nemam vremena da bi ga trosio na obilaske doktora, a jos manje zivaca da slusam njihove gluposti.
Seha druze onda cu pokusati na bar dvije lokacije prije teferica malo prehraniti smudja, a sto se tice sarana ulovi ih se i na ovoj strani, doduse samo malo u zaljevu, a ja sam se davno okanio ondje loviti. Dok sam lovio bilo ih je, a najvise od 3 do 5 kg, nista vece.