Stranica: 1/1.

R.I.P. Tusta - KUD Idijoti

Postano: 15 lis 2012, 09:52
Postao/la Han
BOLJE IZDATI PLOČU NEGO PRIJATELJA

Bolest je ipak bila jača

Branko Črnac-Tusta preminuo je u nedjelju nešto prije ponoći nakon duge i teške bolesti. Liječnici su mu početkom 2011. godine dijagnosticirali karcinom pluća i grla

Frontmen grupe KUD Idijoti preminuo je u nedjelju nešto prije ponoći, donosi portal Regional Express. Branko Črnac-Tusta početkom 2011. saznao je da ima karcinom pluća i grla. U kolovozu 2012. tumor mu se proširio i na mozak. Izgubio je glas, sluh mu je jako oslabio, jako je smršavio, no unatoč svemu, 56-godišnjak je bio optimističan i vjerovao je da će pobijediti bolest s kojom se borio.

- Ne je... nikakve tumore i rakove. Samo pobjeda! Nema predaje! - poručio je Tusta u rujnu ove godine.

Kad su mu dijagnosticirali karcinom Tusta je krenuo na kemoterapiju i zračenja. Rak grla mu se povukao, ali onaj na plućima ne pa je postojala prijetnja da pređe na mozak što se u konačnici i dogodilo. Tijekom liječenja je jako smršavio jer nije mogao jesti, no bio je sretan što mu se zdravlje barem malo popravilo

- Tjedan dana sam bio u depresiji kad sam saznao da imam rak, a onda sam se odlučio boriti. Ni jednom nisam pomislio da bi ishod mogao biti drugačiji, osim izlječenja - govorio je Tusta koji je priznao da se ponekad osjećao bespomoćno i depresivno.

Kako bi ojačao imunitet koji mu je oslabila kemoterapija, Tusta se uz klasične lijekove liječio i bijelom imelom. Bolest je nažalost bila jača od njega.

Pulska punk-grupa KUD Idijoti osnovana je 1981. godine, a Tusta im se pridružio 1985. Širu su popularnost stekli pobjedom na Omladinskom festivalu u Subotici 1987. nakon čega su uslijedili nastupi po Europi. Bend je 19. ožujka 2011. svirao u Kopru bez Tuste, a nastup se pretvorio u koncert podrške bolesnom pjevaču.


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ah0TGAuUvRM[/youtube]