Piletina a la" tetak Zajko

Da čujem kako vi - "Steve Karapandže" pripremate jela sa ribama u glavnoj ulozi.(Mogu i drugi recepti, nema veze, ima ovde dosta "poguzija" ;-))

Moderatori/ce: emin,AlaS,zlaja,svirac

Odgovori
Avatar
Seha
Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
Postovi: 6108
Pridružen/a: 19 lip 2006, 00:14

Piletina a la" tetak Zajko

Post Postao/la Seha » 06 ruj 2009, 13:41

Nekolko komada pileceg filea u kojim se nozem naprave dzepovi kao fisek,zacinis sa sojlu i biberom,u jednoj tendzeri umijesas sir ja sam onda radio sa travnickim kravljim i malo trapista ,zatim najboje bi bilo malo svjezeg bosioka dodati u tu smjesu,ako nema moze i suhi ,naravno mozes probari i origano ili timijan,i kad dobro umijesas tu smjesu napunis sa njom dzepove u fileu koje si napravio,zatim peces na ulju dok lijepo ne porumene sa obje strane,i onda dodas vrlo malo vode tek da prekrije dno tave u kojo peces,i onda poklopis koju minutu dok voda malo uvre ,na kraju uzmes vrhnje za kuhanje i zalijes dobro preko filea i pustis da provri,i onda prijatno i dobar tek.Bistro <vozdra>
slika


Odgovori

Natrag na “Kulinarski recepti”