zemljani lonac

Da čujem kako vi - "Steve Karapandže" pripremate jela sa ribama u glavnoj ulozi.(Mogu i drugi recepti, nema veze, ima ovde dosta "poguzija" ;-))

Moderatori/ce: emin,AlaS,zlaja,svirac

Odgovori
lukakv
Haman Štela
Postovi: 38
Pridružen/a: 30 kol 2012, 22:44

zemljani lonac

Post Postao/la lukakv » 16 stu 2014, 11:26

kiseli kupus sa suvim mesom i slaninom <djed>
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.


lukakv
Haman Štela
Postovi: 38
Pridružen/a: 30 kol 2012, 22:44

Re: zemljani lonac

Post Postao/la lukakv » 16 stu 2014, 11:27

pasulj sa suvim mesom i slaninom <djed>
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

lukakv
Haman Štela
Postovi: 38
Pridružen/a: 30 kol 2012, 22:44

Re: zemljani lonac

Post Postao/la lukakv » 16 stu 2014, 14:29

ovako cekamo soma kod kraljeva na zapadnoj moravi ,kupus se krcka :grin:
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

lukakv
Haman Štela
Postovi: 38
Pridružen/a: 30 kol 2012, 22:44

Re: zemljani lonac

Post Postao/la lukakv » 16 stu 2014, 17:44

objasnicu oko upotrebe zemljanih posuda,da nebi doslo do pucanja. ima dosta ljudi koji neznaju ,a izvinjavam se onim poznavaocima sto mozda gnjavim. bilo da je u pitanju lonac ili sac,nikad ih ne spustajte nezagrejane u zar. vatru nalozite,razmaknite zar i spustite posudu . postepeno zagrevajte sud,to jest primacinjite zar i vatru koje ste okolo suda razmakli.

lukakv
Haman Štela
Postovi: 38
Pridružen/a: 30 kol 2012, 22:44

Re: zemljani lonac

Post Postao/la lukakv » 16 stu 2014, 17:47

ako kuvate kuci u zemljanoj posudi,ili pogrevate,bolje vam je da to radite u rerni . rerna takodje treba da je nezagrejana,ubacite sud i tek onda postepeno zagrevajte sud,ne da odmah ukljucite na 220 stepeni npr.u oba slucaja izbegavate da zemljani sud puca <djed>

Odgovori

Natrag na “Kulinarski recepti”