Stranica: 1/1.

zemljani lonac

Postano: 16 stu 2014, 11:26
Postao/la lukakv
kiseli kupus sa suvim mesom i slaninom <djed>

Re: zemljani lonac

Postano: 16 stu 2014, 11:27
Postao/la lukakv
pasulj sa suvim mesom i slaninom <djed>

Re: zemljani lonac

Postano: 16 stu 2014, 14:29
Postao/la lukakv
ovako cekamo soma kod kraljeva na zapadnoj moravi ,kupus se krcka :grin:

Re: zemljani lonac

Postano: 16 stu 2014, 17:44
Postao/la lukakv
objasnicu oko upotrebe zemljanih posuda,da nebi doslo do pucanja. ima dosta ljudi koji neznaju ,a izvinjavam se onim poznavaocima sto mozda gnjavim. bilo da je u pitanju lonac ili sac,nikad ih ne spustajte nezagrejane u zar. vatru nalozite,razmaknite zar i spustite posudu . postepeno zagrevajte sud,to jest primacinjite zar i vatru koje ste okolo suda razmakli.

Re: zemljani lonac

Postano: 16 stu 2014, 17:47
Postao/la lukakv
ako kuvate kuci u zemljanoj posudi,ili pogrevate,bolje vam je da to radite u rerni . rerna takodje treba da je nezagrejana,ubacite sud i tek onda postepeno zagrevajte sud,ne da odmah ukljucite na 220 stepeni npr.u oba slucaja izbegavate da zemljani sud puca <djed>