[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 583: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 639: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ribolovački forum "BistroBiH" •riblja corba
Stranica: 1/1.

riblja corba

Postano: 29 stu 2014, 21:50
Postao/la lukakv
mora biti ljuta a i pomalo kisela

Re: riblja corba

Postano: 08 pro 2014, 19:14
Postao/la lukakv
ovog vikenda u kotlicu :grin:

Re: riblja corba

Postano: 11 pro 2014, 23:34
Postao/la lukakv
napisacu kako sam spremio riblju corbu u kotlicu. pet glavica crnog luka precnika 7-8 cm iseckati,tri sangarepe 12 cm kom izrendati i zajedno dinstati na ulju .dodatak za riblju corbu u kesici razmutiti u litar hladne vode(u toploj vodi nece da se lepo razmuti ostaju gromuljice) i ostaviti . kad se izdinsta luk i sargarepa dodati dve kasike brasnai promesati da ne zagori i naliti sa vodom oko 6-7 litara(sami odredite da li volite guscu ili redju corbu),dodati 3-4 dcl paradajza iz flase ili onaj tecni iz prodavnice,sipati i prethodno razmuceni dodatak za riblju corbu,pola kasike kafene mlevenog bibera ,tri - cetri supene kasike slatke mlevene paprike(nikako iz prodavnice jer je gorka),malo ljute mlevene paprike(koliko zelite da bude ljuta corba), supena kasika vegete i malo soli. kuvati sat vremena pa dodati sarana ( 2,2 kg zive mere je imao),naravno ociscenog i isecenog na komade. ako je muzjak uzeti iz iznutrice ono belo (izgdeda kao neka bela jetra ili masnoca) i sitno iseckati,a ako je zenka i ima ikru tu ikru usitniti na bas sitne komadice i jedno ili drugo dodati u corbu. meso ribe se kuva petnaest minuta pa se izvadi i ocisti od kostiju,a dok se kuva ne mesati puno da se nebi raspalo pa posle ne mozete da istrebite koscice iz corbe. ocisceno meso vratiti u corbu i kuvati jos 10 tak min i dosoliti ako je potrebno.svovreme kuvanja nek corba kljuca da nebi zagorela . za one koji neznaju- riblja corba mora da bude ljuta i ako ima jak miris ribe treba u tanjir kad sipate corbu da dodate pola kasicice kafene sirceta da ubije miris <djed>

Re: riblja corba

Postano: 12 pro 2014, 00:00
Postao/la zlaja
Svaka čast, ja sam iz kraja gdje riblja čorba nije baš popularna i volim čitati ovakve recepte...morat ću iduće sezone se okušat,imam kotlić...Jel može umjesto šarana da se ubaci plotica,klen ili škobalj ?

Re: riblja corba

Postano: 12 pro 2014, 00:17
Postao/la lukakv
ma nije ni kod mene u kraljevu nesto popularna,iskreno nisam ni ja bio neki bas zaljubljenik u riblju corbu,ali kad sam ukapirao da mora da bude ljuta i kisela(dodas sirceta u tanjir) ,promenio sam misljenje ,tri vikenda za redom je spremam i jedem i subotom i nedeljom. i obavezno rastvori u hladnoj vodi onaj dodatak za riblju corbu . on bas lepo popuni ukus corbi,ja bez njega nebi kuvao. kupi ribe ako nemas u zamrzivacu ,sto da cekas .

Re: riblja corba

Postano: 12 pro 2014, 20:32
Postao/la lukakv
moze da se ubace ribe koje si naveo,al ipak nabavi jednog krupnog masnog sarana pa sa tim ribama sto si naveo ti ubaci po parce sarana da zamasti malo corbu,mada moze i bez njega ali lepse je sa njim