rusko je napisao/la:Zna, kako da ne... zove nas "kmetovi"... i "raja"...
Ovi svedski monarsi su ipak malo medju rajom... eno mati im je bila obicna stjuardesa, ovaj sto sad zeni buducu kraljicu je radio u teretani... seka je isto imala nekog levata pa je izlevatio sa jednom norvezankom, pa joj i za to treba utjeha... imaju ipak kontakte sa obicnim ljudima (mada te "obicne ljude" prvo dobro pretrese siguronosna policija)... ali opet cesce srecu sitnu raju od npr. nasih politicara...
Kako bi nam samo udruzenje procvalo kada bi je "uklubili"

Pa i mi se zovemo "raja". Meni zao te policije. Kad bi meni dzepove pretresli, beli bi se izboli na udice, kojih imam po svakom dzepu! A da je "uklubimo"? Moja bi nas zena "rasklubila" za sva vremena, garant! Jedino neka varjanta tajnog clanstva

I ta aspida Norveska... Da se to desilo na Balkanu odmah bi rat izbio! Cuj otis'o s "anam onom"?
Zlaja, zamisli je povije kosu kakvom maramom umjesto krune, ustane rano, pa ode pomust' krave, polozi sijena, potkuha hljeb i pristavi kafu... a probudi te miris hljeba koji se pece, i kafe koju je zasula... a ti ustanes, pribor spreman, ona napakovala svega i svacega, a vrijeme toplo i oblacno, taman za ribe. Ona ti s vrata dobaci da ce doci punac Gustav za vikend i donijeti onaj pribor iz Svedske sto si mu isk'o... Ma idila jedna. A punac dobar k'o hljeb. Vazda donese pribora, a sto i nebi. Pazis mu kcerku, mogla je i na goreg naletit'? Vidi ove droge i cugera okolo, pa da je mlate i hodaju po kafanama... Ko nema zeta, nema ni magarca!