Nježna kraljica divljine

Mjesto na kojem će naš član Olimp postavljati reportaže sa svojih putešestvija-pohoda rijekama

Moderatori/ce: emin,Olimp

Odgovori
Avatar
Olimp
Književnik
Postovi: 883
Pridružen/a: 01 pro 2010, 14:26
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Nježna kraljica divljine

Post Postao/la Olimp » 21 svi 2012, 19:26

Davnih godina bješe kada sam se prvi puta u prirodi susreo sa životinjama koje nisu "rastile" u mojem dvorištu. Koliko me sjecanja služe prvo su to bili fazani i zecevi, a kako sam odrastao, susreti sa ostalim životinjama ravnice su se zaredali.

Uvijek me je oduševljavao susret sa stanovnicima prirode. Divio sam im se kako naizgled bespomoćni uspijevaju preživjeti u divljini. Kasnije sam shvatio da im divljina nije neprijatelj, već dom, a da im je glavni neprijatelj covjek.

Ploveci rijekama susretao sam razne životinje uz rijeke ili cak u i rijeci. Na rijeki Savi prisustvovao sam preplivavanju jelena iz BiH u Hrvatsku desetak kilometara nizvodno od Jasenovca...

Međutim prvi susret na rijeci sa "većim" stanovnikom prirode zbio se negdje kod Podravske Moslavine s desne strane rijeke Drave. Ploveći rijekom, koja je bila jako nabujala i osmatrajuci njenu površinu u jednom trenutku sam se našao oči u oči sa prelijepom kraljicom divljine - srnom. I ona je bila iznenađena mojim dolaskom tako da me netremice promatrala, što sam iskoristio i fotografirao je.

I sada kada gledam njenu fotografiju nešta me toplo oko srca obavije pri sjećanju na taj susret koji je trajao svega nekoliko trenutaka, jer me je rijeka odnijela, a srna me ispratila pogledom i nastavila piti vodu iz rijeke.


slika


<adipiva> :7564:
Živim snove, ne sanjam život


Odgovori

Natrag na “Olimpove priče”