Virjani

Mjesto na kojem će naš član Olimp postavljati reportaže sa svojih putešestvija-pohoda rijekama

Moderatori/ce: emin,Olimp

Odgovori
Avatar
Olimp
Književnik
Postovi: 883
Pridružen/a: 01 pro 2010, 14:26
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Virjani

Post Postao/la Olimp » 02 srp 2012, 21:00

Prva polovina prog dana plovidbe od Donje Dubrave prema Beogradu zapocetom rijekom Dravom 2006. godine zatece me u visini mjesta Virje. Podne je zamalo prošlo, sunce upeklo i to je znak da se mora sa rijeke skloniti u hlad.


slika


Odaberem jednu divnu šljuncanu plažu na kojoj je bilo kupaca, nasucem kanu na šljunak u hladu, na brzinu pripremim rucak i rucam, a onda sa šatorskim krilom potražim malo mira malo dalje u hladu, s namjerom da malo odrijemam. Ali ne spavaj vraže.


slika


Nedaleko od toga mjesta postoji nadstrešnica ispod koje se okupilo društvo iz Virja, rasprostrli na stolu svega i svašta želudcu dragoga i uz veseli razgovor odmaraju se.


slika


Vidjevši da sam se smjestio u hladu, pride mi jedan od njih i pozove u društvo. Punih dvije milisekunde (možda i krace) nagovor je trajao, a onda im se pridružim.


slika


I da ne duljim, mladi ljudi sretni da mogu proširiti temu svojih razgovora zapitkivali me o mojem putu, skrivenim detaljima puta i preprekama na njemu. Usput smo tamanili gemište u malo povecanoj kolicini. Ovakvog napora spasilo me vrijeme. Nakon nekoliko sati oprostio sam se od svih zahvalivši na gostoprimstvu, ušao u kanu i vjerujem u cik - cak vožnji nastavio put ka cilju. I sada ih se rado sjetim kada vidim ove fotografije...


slika
Živim snove, ne sanjam život


Odgovori

Natrag na “Olimpove priče”