Dunavsko jutro kod Čerevića

Mjesto na kojem će naš član Olimp postavljati reportaže sa svojih putešestvija-pohoda rijekama

Moderatori/ce: emin,Olimp

Odgovori
Avatar
Olimp
Književnik
Postovi: 883
Pridružen/a: 01 pro 2010, 14:26
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Dunavsko jutro kod Čerevića

Post Postao/la Olimp » 14 kol 2012, 18:22

Kao što sam vec napomenuo u ovom Forumu, u julu mjesecu 2006. godine moj vjerni at (citaj kanu) nakon višednevne, meni izuzetne plovidbe, svojim pramcem me doveo do mjesta Čerevic na desnoj strani Dunava uzvodno od Novog Sada pedalj na geodrafskoj karti ,odnosno na oko 2 sata veslanja laganice do Novog Sada.

Ujutro toga dana krenuo sam iz Borovog Sela, u Vukovaru sredio sve granicne formalnosti, u Backoj Palanki dobro se najeo riblje corbe i još pohanoga soma povrh toga, prelio to sa par jelena, te me predecer vodeni put doveo do Čerevića.

Sam pristanak uz obalu je iziskivao "posebnu" tehniku pristajanja. U velikom zaletu zaletio sam se na nisku blatnjavu obalu da bih se domogao postavljenih dasaka preko kojih bih relativno cist došao do čvršceg terena obale, a da ne upadnem u ljepljivi glib do koljena iz kojeg se uz pomoc svih znanih i neznanih tehnika ranije jedva izvukoh na nekim mjestima obale gdje sam morao pristati.

"Iskusno oko" starog rijekoplovca je dobro procjenilo brzinu, kut upada, težinu plovila itd... da se ne pravim važan. Domogao sam se dasaka i čvrste obale bez da upadnoh u blato.slikaNedaleko, tik ispod sportskih terena, postavio sam šator, istuširao se (jednom cu vam otkriti tajnu terenskog tuširanja), presvukao se u cistu odjecu i otišao na sportske terene gdje je bilo okupljeno puno ljudi jer se održavao turnir u malom nogometu. Iskoristio sam mogucnost da upoznam lokalnu kulturu (citaj jelo i pica), a kada je zašlo sunce i pao mrak, povukao sam se u svoj šator rezimirati dogadaje toga dana (zlobnici bi rekli spavati).

Tada sam primjetio da mi je netko neovlašteno ušao u šator i ukrao lovacki nož koji mi je bio vjerni pratioc zadnjih desetak godina mojih kretanja u prirodi. To mi je ujedno jedini dogadej na svim mojim putovanjima koji smatram vrlo neugodnim i negativnim, ali što se može. Tako je to u životu...

Ujutro rano kada sam izišao iz šatora docekao me prelijepi prizor . Sa istoka je poceo novi dan, sunce se probudilo i krenulo na svoj uobicajeni dnevni put. Jutarnji ribolovci vec su se dali u akciju, priroda je pocela oživljavati, a ptice su se natjecale u pjesmama,,, Jutro kao iz bajke...slika


<adipiva> :7564:
Živim snove, ne sanjam život


Odgovori

Natrag na “Olimpove priče”