Rijekoljubac

Mjesto na kojem će naš član Olimp postavljati reportaže sa svojih putešestvija-pohoda rijekama

Moderatori/ce: emin,Olimp

Odgovori
Avatar
Olimp
Književnik
Postovi: 883
Pridružen/a: 01 pro 2010, 14:26
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Rijekoljubac

Post Postao/la Olimp » 28 ruj 2012, 21:21

Da bi našli svoj mir i uživali u njemu pored rijeke, nije potrebna neka vrhunska oprema svjetski renomiranih proizvodaca. Ne trebaju nam kojekakve "bijesne" kamp kucice sa svom tehnikom i elektronikom koje imaju instaliranu u sebi, a koje se i želimo "riješiti" odlaskom u prirodu. Netrebamo niti velike bijele lade, zaglušujucih motora, a ne treba nam niti puno materijalnih sredstava, jer je boravak u prirodi jeftiniji ili na razini troškova života kod kuce.

Prvo što nam treba je volja za odlaskom u prirodu, a zatim malo snalažljivosti i spretnosti. Uz pomoc komada ili dva stare cerade, nekoliko grana i nabacane zemlje izgraditi cemo ugodan šatorski prostor koji ce nas zaštititi od nevremena. U unutrašnjost šatora ponijeti camo sve one sitnice kojima cemo se poslužiti za pripravu hrane, ali i pica. Napraviti se može lijepi i ugodan ležaj od raslinja od kojega smo ocistili mali prostor gdje postavismo logor, uredimo ložište vatre i prepustimo se ugodaju prirode. ako imamo ribolovacku opremu možemo i okušati srecu u ribolovu.

Kako to izgleda dovoljno ce vam prikazati ova fotografija snimljena desetak kilometara nizvodno mjesta Orašje na desnoj obali rijeke Save. Rijekoljubac sa fotografije teško da je zamijetio moj prolazak pored njega koliko je bio zaokupiran poslom oko sredivanja ribolovacke opreme. Posve se iskljucio iz "ovoga svijeta" i uronio u svoj svijet mira, tišine i opuštanja. Na sve ostalo kao da je zaboravio.

Sve što mu je potrebno donio je sa sobom uredio okolinu po svome ukusu, još da je malo više posvetio brige cistoci svoje okoline mogao bi biti za primjer drugima. Ali i ovako svojom domišljatošcu da bez vrhunske opreme svjetsko renomiranih firmi uživa u boravku u prirodi, zapravo može poslužiti kao primjer drugima. Sami procijenite...slika


<adipiva> :7564:
Živim snove, ne sanjam život


Odgovori

Natrag na “Olimpove priče”