Seoski momci

Mjesto na kojem će naš član Olimp postavljati reportaže sa svojih putešestvija-pohoda rijekama

Moderatori/ce: emin,Olimp

Odgovori
Avatar
Olimp
Književnik
Postovi: 883
Pridružen/a: 01 pro 2010, 14:26
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Seoski momci

Post Postao/la Olimp » 08 stu 2012, 19:08

... Nakon popodnevnog odmora ukljucio sam se u rijecnu maticu rijeke Drave, usmjerio kanu prema istoku i zaveslao. Nakon oko sat i pol vremena iz daljine cujem žamor veselih ljudi na šljuncanoj rijecnoj plaži. Prilazim bilže, a ono povik iz više grla da dodem na pice. Prema boji glasova i veselosti poziva odmah sam "procitao" da tu nema soka, a to znaci da je tu moje prisustvo i te kako poželjno. I pristadoh na plaži.


slika


A tamo skupina seoskih momaka iz obližnjih sela nizvodno mjesta Virje, došli traktorima i prikolicom, ponijeli ica i pica, zapalili instrumentarij za vikend pripremu hrane, otpustili kocnice i uživaju.


slika


Kada su culi da idem za Beograd gotovo svi su se nekoliko puta prekrstili pa navalili na mene raznim pitanjima. Pobrinuli su se dobrano da mi rijeci ne zapinju u suhom grlu, a kada je zecetina bila gotova navalili smo na nju, prethodno pojevši ribu koju su toga prijepodneva ulovili u rijeci.


slikaNakon jela još smo se više raspricali i raspili, a nakon nekog vremena morao sam se od njih oprostiti i krenuti na put. Htjeli su mi natrpati svega i svašta za put, ali sam ponio jedan PAN, da si osvježim dan.A momci i njihove dame ostadoše na plaži dugo mi mahajuci za srecan put.Na kraju prije nego zamakoh za krivinu rijeke još jednom su mi povikom zaželjeli sve najbolje na putu...


slika

<adipiva> :7564:
Živim snove, ne sanjam život


Odgovori

Natrag na “Olimpove priče”