Svetsko, a naše

Mjesto na kojem će naš član Olimp postavljati reportaže sa svojih putešestvija-pohoda rijekama

Moderatori/ce: emin,Olimp

Odgovori
Avatar
Olimp
Književnik
Postovi: 883
Pridružen/a: 01 pro 2010, 14:26
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Svetsko, a naše

Post Postao/la Olimp » 19 vel 2013, 22:39

... Prethodnu noć prespavao sam na jednoj adi nekoliko kilometara nizvodno od Surduka na Dunavu u društvu trojice alasa iz Zemuna,.Naše priče protegle su se do dna boce Stomaklije koju smo iza ponoći popili.

Već ujutro u osvit dana spremio sam se i zaplovio put Beograda. Težina Stomaklije još se uvijek dobrano osjećala u mom organizmu koji je vapio (gotovo vriskao) za hladnim pivcem.


slikaVeslam tako i ulazim u Zemun kada na jednoj zgradi reklama koja mi je izmamila s jedne strane osmjeh i oduševljenje (za nju do tada nisam čuo), a sa druge podsjetila da hitno pronadem apoteku gdje ima toga hladnoga, meni tada i te kako potrebnog, eliksira. Vama je ta reklama i te kako bila poznata


slika


Toliko me zainteresirala i pobudila moju žednu maštu da sam zastao vrebajući najpovoljniji kut da bih je ponovo fotografirao. Gledajući je kroz objektiv fotoaparata osjetio sam u grlu suhoću i veliku potrebu da ga natopim hladnom pivcom sa plakata, makar morao i drugu popiti ako se od prve ne bi dobro navlažilo.


slika


Ogledavao sem se u nadi da ću vidjeti barem nekakvo parče krčmetine da u njoj popijem tako željenu pivcu, ali do Zemuna ništa ne vidjeh. Osta mi samo slika pivce pred očima kada god sam trepnuo lagano veslajući prema cilju.


slikaP.S. nije mi namjera reklamirati ovu pivcu, ali da bi mi i sada dobro došla, ne poričem.

:7564: <adipiva> <adipiva>
Živim snove, ne sanjam život


Odgovori

Natrag na “Olimpove priče”