Ja imam Red arc 10400 što je u biti ista mašina kao i Zauber. Meni je nezamislivo sa tim ići na mladicu. Ne zbog ribe već zbog mamaca. Rapalu SSR-14 ne bi mogla iščupati iz vode a Nidžina glavinjara od 40 i nešto grama bi to brzo razvalila. Ovako sa njom pecam pastrmku i klena već godinam.
Ja ne vidim svrhu nekih laganih mašinica na mladičarskom štapu. Jedino ako je i štap neki 60 gramac

Razumijem ja da to nije Drina gdje ljudi pecaju sa 200-300 m najlona i koriste šaranske mašinice za zabačaje sa špulnama 10 000, ali ipak ako se već ciljano uzima za mladicu onda treba uzeti primjerenu mašinicu koja će trajati.
Što se tiđe leđenja, ne ledi struna dok je nova, ali kad se skine ona površinska zaštita i počne upijati vodu, nemoguće je pecati s njom. Em što zaledi struna, em što se led na vršnom provodniku nakupi u jednom zabačaju.
Juče mi kolega pokazuje snimak mladice od 88 cm uhvaćene u nedelju. Kod nas nedeljom bude nešto manji vodostaj jer se manje struje proizvodi, ali ako ne bude kiša biće dobar vodostaj.
Vidi gnjurca voda mu do koljena, kad dođe plima...