Shimano

Sve o priboru koji koriste varaličari

Moderatori/ce:emin,AlaS,zlaja,svirac

Seha
Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Post Postao/la Seha » 28 lip 2006, 22:53

Hvala vam na pomoci vidicu sa Racom sta ima kad budem akobogda picio put dubokog plavog i slanog..Ali ako su takve cijene radije cu na internet aukciji smuhat nekog svaba..
Mirza palim u petak i akobogda oko 5 sam vec sa autom nafilovanim do krova na putu prema jezeru.

Au jesam se uzelio teletine koja je odrasla na sisi i travi :D .

Pozdrav svima

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 29 lip 2006, 07:31

Ponesider kakve tablete protiv bruceloze :lol:

Amir
Pravo piskaralo
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Post Postao/la Amir » 07 srp 2006, 12:02

Ako se neko interesuje za Sportex CARAT SPEZIAL HT Cross Winding 300cm wg200g dva sata koristen vrlo povoljno.Ko se prije javi njegov je stap.

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 07 srp 2006, 12:19

Mladicari juris. Rodjak, ubio se za tebe :wink:

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 07 srp 2006, 12:20

Koja je cifra za taj Sportex?

Amir
Pravo piskaralo

Post Postao/la Amir » 08 srp 2006, 09:52

100e (stoja) dzabe kome treba.Od22.07 sam u Sarajevu onda bi stap mogao dobiti.Imam i racun od stapa zbog garancije.

Seha

Post Postao/la Seha » 17 kol 2006, 12:07

Amir je napisao/la:Ako se neko interesuje za Sportex CARAT SPEZIAL HT Cross Winding 300cm wg200g dva sata koristen vrlo povoljno.Ko se prije javi njegov je stap.
200 gramac mi je malo i previse.
100 gramac bi mi ja mislim najbolje "legao" za "kraljicu" i soma.
Inace neforsiram jak pribor pa mi tako i manje ribe (koje su najcesce) pruze uzitak pri umaranju.
Imam jedno pitanje za iskusne mladicare jeli mi 100 gramac dovoljan za ribolov cofom na Uni?

Amir
Pravo piskaralo

Post Postao/la Amir » 17 kol 2006, 21:34

Sigurno da je sve od 80 do 120 grama optimalno za mladicu.Seha sve sto je za jacu stuku dobro to je i za mladicu Ok.Joj da samo vidis na sta ljudi love to ti je samo da se ibretis.Kad ces na Unu?

Seha

Post Postao/la Seha » 20 kol 2006, 18:32

Konto sam sljedece godine 7 mjesec sa suprugom i kcerkom 4-5 dana.
Nadam se da nije frka naci nekog vodica koji ima onu barku i da me odvede na "prave" terene.

Amir
Pravo piskaralo

Post Postao/la Amir » 20 kol 2006, 19:02

Ja znam da je Una dobra ali moras naci nekog mladicara inace ribu neces vidjet ocima.Ja sam 1996 i 1997g prvi put lovio na Sani u toku ljeta i nista nisam ulovio.Sva mjesta koja su dobro izgledala su bila kontaproduktivna.Zimi je mladicu lakse naci jer gdje god da bacis varalicu moguc je udarac.Ljeti mladica ima dovoljno hrane i kratko je na lovu i to uglavnom nocu.Neko ko poznaje teren lahko ce je naci u toku ljeta.Ako se odlucis za Sanu tu ti mogu naci ljude koji ce ti sve pokazati i omoguciti ti da ulovis mladicu za tih par dana.Na Sani ima par dobrih ljetnjih mijesta.Ja sam krajem jula dole bio ali nije mi se dalo da je dignem.Vjeruj mi da vidim mladice i jos se izbacuje na dva metra od mene ali nije na lovu i nista joj ne mozes ponuditi.To moras dozivjeti ja sam bio ubijedzen da ce jedna pasti ali nista.Sibi moj jaro je bio kraj mene i pokusavo izbrojat tacke na mladici kad se ova izbaci.Meni je govorio da je udarim stapom jer me vazda kupala.

svirac
Književnik

Post Postao/la svirac » 22 kol 2006, 08:52

Amir je napisao/la:Sigurno da je sve od 80 do 120 grama optimalno za mladicu.Seha sve sto je za jacu stuku dobro to je i za mladicu Ok.Joj da samo vidis na sta ljudi love to ti je samo da se ibretis.Kad ces na Unu?
Ja isto mislim .... 80-120 ... moze cof, moze kasika, glavinjara, a i veci vobleri. Nema potrebe za 200-300 gr, kao da zabacujes kolcem. Jos ako je kakva teza masinica, odvali ruku i rame.
"Ima u bosanskim riječicama i potocima jedna naročita vrsta pastrmke, velika, posve crna po leđima, sa dvije-tri krupne crvene pjege.To je neobično proždrljiva, ali i neobično lukava i brza riba koja leti kao obnevidjela na udicu u vještoj ruci, ali je nedostižna, čak i nevidljiva za onoga ko nije vješt tim vodama i toj vrsti ribe."
(Ivo Andrić,"Priča o vezirovom slonu")

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 22 kol 2006, 11:44

Jeli to neko zeli da boluje od "teniskog lakta" :lol:

svirac
Književnik

Post Postao/la svirac » 22 kol 2006, 11:53

Na (ne)srecu ne pecam tako cesto da bi teniski lakat fasovao od zabacivanja, prije cu ga fasovat' od nosanja mog Nedima. :D
"Ima u bosanskim riječicama i potocima jedna naročita vrsta pastrmke, velika, posve crna po leđima, sa dvije-tri krupne crvene pjege.To je neobično proždrljiva, ali i neobično lukava i brza riba koja leti kao obnevidjela na udicu u vještoj ruci, ali je nedostižna, čak i nevidljiva za onoga ko nije vješt tim vodama i toj vrsti ribe."
(Ivo Andrić,"Priča o vezirovom slonu")

candr BN
Piskaralo

Post Postao/la candr BN » 25 kol 2006, 22:25

Na zalost u BIH niko nije ni za sta "generalni uvoznik".Vjerujte mi.Bavim se tim poslom i poznam sve veleprodavce.I sam sam uvozio i Shimano i jos neke brendove ali samo za svoju radnju.Da bi bio "generalni" treba da puknes dobru lovu i da kontinuirano narucujes,a neki traze i da svaka sljedeca narudzba bude za neki procenat veca,a mi smo slabo trziste.
Za Black Arrow nemam rijeci Stap je perfektan.Prvo sam sebi uzeo od 3m a kasnije 3.3m.Varalica leti gdje pomislis.Hladno bacas Mepps 3cu ,a onda promijenis i bacas sundjerastog pesa.Savrsenstvo.Ako postoji univerzalan stap onda je to Black Arrow.Doduse nisam imao srece da vadim kapitalne primjerke

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 18 ruj 2006, 13:26

Upravu si za Black Arrow. Stap je prva liga.
Ponavljam da je preskup za nasu plateznu moc stavljajuci Sportexovu preporucenu cijenu. Da je 100 maruna manje moglo bi se uzeti u obzir.

Odgovori

Natrag na “Štapovi i mašinice”