Ma svaka cast za ribare na Uni, bio sam, vidio sam i to je super, kad svi ribari silaze sa vode u 22:45 svi camci i sve zivo se povlaci jer je lov do 23:00h.To je OK i tako treba, to je ogroman napredak, mada uvijek ima onih koji se ne pridrzavaju, skoro sam bio sluzbeno u Kostelu i onako u pricu s nekim mjestaninom kaze komsija mu digo mladicu 16kg

na upit na sta ju je ulovio, kaze na keder KLENA

nisam komentarisao, samo da znate da morate malo vise obratiti paznju na dio kanjona od crnog jezera pa prema kostelu
Na Drini kazu: Ma joj znas on zivi od ribe, sta ce jadnik zena djeca.....
Ma jebo mu ja mater nek dere ledza za 30 maraka dnevno ko i ja, ko ga jebe, svi bi mi voljeli zivjeti od ribolova, to je san svakog ribara da normalno zivi od ribolova i da mu je to zanimanje, zivot i uzitak, ali nemoze druze ne ide to tako. Ulovi se po 130 komada skobalja za dan vezuci 3 trokuke iznad hljeba, ulovi se po 20 mladica za sezonu(zaba,keder...) nema smisla.
Hajd jebaji ga ulovi komad u svojoj godisnjoj normi pa proda covjek bi i nekako rekao, ali isti taj vozi bolje auto nego ja, ima bolji mobitel itd itd, i onda mi prodaje muda za bubrege da se nema da mora od toga zivjeti pa to je cisti masakar. Pa do skora se za godisnje postavljanje mreza u Kopacima ispod Gorazda davalo 500 maraka nekom liku iz opstine, i deri misko, ako je to istina kao sto sam cuo pa to je za odstrel u najmanju ruku.
Samo savjest ribolovaca i drzanje skupa nesto moze promjeniti na vodi deinitivno.Neznam na kojem si dijelu Une, ja sam bio u B.Krupi i svaka cast Hiki, Aniju.... to sto pokusavaju uraditi, ali to su samo jedinke treba svima da nam dodje iz guzice u glavu da nista nije vjecno, trenutno stanje sa centralama i branama konkretno na Drini mladici sprecava mrijest tako da joj je mozda svaki 5 ili 6 mrijest uspjesan, jos dodje seljak sveze podvodne musice sa tirolcem(raketicom ) pa pocne vaditi mladuljke od 30cm

pa tu je stvarno svaki komentrar suvisan.
Skoro su mi bili neki Slovenci, ljudi uzimaju 2 000 000 eura sa ribolovnog turizma godisnje, ljudi se ukocili kad sam im pokazao Drinu, Unu,Sutjesku .... Ma nece nijedan Nijemac, Austrijanac i sl doci da kupi kilu kajmaka i litar rakije i da ti ostavi lovu sigurno, ovakvo prirodno bogastvo umjesto da cuvamo i na pametan nacin koristimo i da ostane takvo generacijama, mi unistavamo maksimalno i to na sve moguce nacine, pa cak i takozvani ribari i to jos clanovi udruzenja, pa ljudi to je bruka i sramota !!!!!!