Ribolov velikoustog grgeca (Bas-a)
Moderatori/ce:emin,AlaS,zlaja,svirac
- zlaja
- Nobelovac
- Pridružen/a:17 sij 2007, 20:39 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Džafa imate u tom bass shopu pravo dobre plastikanere za klena , mali bomboni tipa strike king, bandit - ona firmica sa rakunom kao logo-m- onda štapovi loomis, W&M itd ali jarane malo se pretjeruje što se tiče pecanja u katalogu gledam posteljine , noćne lampe i ostalo sa likom bassa, mene bi se žena odrekla kad bi to dovuko kući... 

-
- Piskaralo
- Pridružen/a:10 pro 2006, 00:19 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Ribolov velikoustog grgeca (Bas-a)
Svega ima,potraznja diktira prodaju...ja posjedujem gace sa likom bassa,nosim ih samo za specijalne prilike (special occasion)zlaja je napisao/la:Džafa imate u tom bass shopu pravo dobre plastikanere za klena , mali bomboni tipa strike king, bandit - ona firmica sa rakunom kao logo-m- onda štapovi loomis, W&M itd ali jarane malo se pretjeruje što se tiče pecanja u katalogu gledam posteljine , noćne lampe i ostalo sa likom bassa, mene bi se žena odrekla kad bi to dovuko kući...

ako ti se nesto dopada iz tog kataloga,posalji mi PM,mogu ti ponijeti jer dolazim u BiH u Juni mjesecu na ''potragu za kraljicom Une"....svakako bi mi bilo drago da upoznam sto vise raje sa Bistro BiH.....
Po zadnjoj recenici mi zvucis k'o musicar a ne k'o varalicar

- zlaja
- Nobelovac
- Pridružen/a:17 sij 2007, 20:39 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Druže ja sam zakleti varaličar nisam još Boško Buha , kad bi birao što na boxerice ja bi sliku *glavati klenčuga* klen je dosta intresantniji na tom mjestu 

Pozlatila ti se svakaLJUBUNCIC je napisao/la: Po zadnjoj recenici mi zvucis k'o musicar a ne k'o varalicar![]()

I uduplao ti se ulov sto skorije

-
- Piskaralo
- Pridružen/a:10 pro 2006, 00:19 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Iz tvojih usta u bozije usiangler je napisao/la:Pozlatila ti se svakaLJUBUNCIC je napisao/la: Po zadnjoj recenici mi zvucis k'o musicar a ne k'o varalicar![]()
![]()
I uduplao ti se ulov sto skorije

Druga Montanu cu da prevedem na varalicarenje abd.samo jos koji put da odlovi sa mnom

pozzzzzz Angleru....
-
- Piskaralo
Sad cu da vam pojasnim kako ja nekad napravim korak u stranu,da ne bude da smo mi oni koji ne izlaze iz ''okvira''nase nam drage discipline varalicarenja a na vama je da prosudite da li ja cinim grijeh
ili samo koristim ''pomagala''od kolega koji mogu da love samo kad je voda dovoljno bistra(mislim na musicare)
slijede slike pa na dusu ko bude ''plaho'' kritikovao

nakon mjenjanja kicanke/suknjice,postavljam dodatnu udicu(trailer hook) poslije toga na snagu stupa ''pomagalo''

ukljucim fan i pustim da se propeler okrece na varalici da dobijem zeljeni zvuk koji provocira bassa,

kada zvuk pocne da para usi k'o kakva ''pevaljka'' u usponu karijere,
varalica je spremna za vodu...

na kraju dobijate: custom made buzzbait,sutra cu vidjeti na natjecanju da li je vrijedilo truda

slijede slike pa na dusu ko bude ''plaho'' kritikovao

nakon mjenjanja kicanke/suknjice,postavljam dodatnu udicu(trailer hook) poslije toga na snagu stupa ''pomagalo''

ukljucim fan i pustim da se propeler okrece na varalici da dobijem zeljeni zvuk koji provocira bassa,

kada zvuk pocne da para usi k'o kakva ''pevaljka'' u usponu karijere,

na kraju dobijate: custom made buzzbait,sutra cu vidjeti na natjecanju da li je vrijedilo truda

- ZANDER
- Pravo piskaralo
- Kontakt:
nek je BISTRO Dzafa i javni kako je proslo
od Zandera!

RIBAR SA UNE!
www.retols.org

Ishod nije bio pretjerano dobar

na slici moj partner sa natjecanja David, sa danasnjim ulovom
Nista bez "pomagala"... ne mislim na ventilator
Cestitke za ulov

Cestitke za ulov

- montana
- Nobelovac
- Lokacija:USA [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Rekoh li ti ja Angleru da je Dzafer ljudina!!!! Vidis kako je poceo da od obicne varalice napravi odlicnog strimera... Pusticu ga u varalicarima da ode na "kraljicu" i poslije idemo u musicave, ali na bassa

"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."
- svirac
- Književnik
- Lokacija:Sarajevo [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Turi ti mene na tu stolicu da lovim bassa, a ja cu tebi objasniti sve oko dobro fotke!!!!LJUBUNCIC je napisao/la:
Da podjelim danasnji izlazak na vodu....ne zamjerite na kvalitetu slika,morao sam biti i ribar i fotograf ujedno![]()
P.S jos da znam lijepo uslikati kao kolega Svirac,ali o tom po tom....
Bistro sa ove strane bare

p.s.
sa tim stapovima si zahebo i VanDama .... doduse, on vise voli crankbaite

"Ima u bosanskim riječicama i potocima jedna naročita vrsta pastrmke, velika, posve crna po leđima, sa dvije-tri krupne crvene pjege.To je neobično proždrljiva, ali i neobično lukava i brza riba koja leti kao obnevidjela na udicu u vještoj ruci, ali je nedostižna, čak i nevidljiva za onoga ko nije vješt tim vodama i toj vrsti ribe."
(Ivo Andrić,"Priča o vezirovom slonu")
(Ivo Andrić,"Priča o vezirovom slonu")
- montana
- Nobelovac
- Lokacija:USA [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ma ako sjednes, neces ustati sto godina. Na camcu mu je "ribarski raj"! Sve na ruku, stapova i pribora spremo na desetine, pa ne moras mijenjati varalicu, nego spustis jedan, a uzmes drugi i mlati.... 

"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"
-
- Piskaralo
Svirac, ako te put ''nanese'' na ovaj kraj svijeta,samo javi i idemo pecati...BUJRUM!!
- montana
- Nobelovac
Evo ustadoh jutros negdje u Pensilvaniji parkiran pored rijeke Sasquehanna. Pristavio onu najvecu dzezvu, zapalio i lagano odgrnem zastore, kad jutarnje sunce obasjalo izmaglicu iznad rijeke... Ma sta se to mene tice, pomislih i pocnem praviti one kolutice dima, veoma neuspjesno. Provirim na netu sta kazu da ima u ovoj rijeci i kad ugledah Smallmouth bass (malousti), sjetih se da sam pisao o njemu, ali nikad slike! Ovo je najblizi rodjak largemoutha (velikoustog), ali zivi radje u rijekama i dosta je aktivnija riba. Ne smeta mu hladnija voda, a krasi ga izuzetna radoznalost. U roku od 27 sekundi sam bio na vodi. Privezem Rapalu DT4 bleeding olive shiner, drzeci je u ruci zategnem silk i pljusnem 7-8 puta po vodi vrhom stapa. To je jedan moj slucajni fazon za radoznalu ribu. Kada cuju (osjete) pljustanje, izadju iz sklonista da provire... e tu ih ja sacekam. Bacim odmah pod 45 stepeni uzvodno i nakon metar vucenja, udar i smallmouth je na udici. Jak borac, nema sta. Odlucih da probam i neke dvije varjante X-rapa (XR-8 i XRSH-6) ili su sve tri radile, ili sam ja sam ja majstor, ili, a to ce biti najprije, da je riba gladna ko vuk i da je ima na bacanje
Uglavnom, ljudi cekaju da im dovucem ovu turu, pa prekinuh!

Uglavnom, ljudi cekaju da im dovucem ovu turu, pa prekinuh!
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.