Ribolov velikoustog grgeca (Bas-a)

Kako, čime, na koji način, gdje, kada...svaka riba - jedna tema

Moderatori/ce:emin,AlaS,zlaja,svirac

zlaja
Nobelovac
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Ribolov velikoustog grgeca (Bas-a)

Post Postao/la zlaja » 08 tra 2010, 20:25

Džafa imate u tom bass shopu pravo dobre plastikanere za klena , mali bomboni tipa strike king, bandit - ona firmica sa rakunom kao logo-m- onda štapovi loomis, W&M itd ali jarane malo se pretjeruje što se tiče pecanja u katalogu gledam posteljine , noćne lampe i ostalo sa likom bassa, mene bi se žena odrekla kad bi to dovuko kući... :grin:

LJUBUNCIC
Piskaralo
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Post Postao/la LJUBUNCIC » 09 tra 2010, 06:28

zlaja je napisao/la:Džafa imate u tom bass shopu pravo dobre plastikanere za klena , mali bomboni tipa strike king, bandit - ona firmica sa rakunom kao logo-m- onda štapovi loomis, W&M itd ali jarane malo se pretjeruje što se tiče pecanja u katalogu gledam posteljine , noćne lampe i ostalo sa likom bassa, mene bi se žena odrekla kad bi to dovuko kući... :grin:
Svega ima,potraznja diktira prodaju...ja posjedujem gace sa likom bassa,nosim ih samo za specijalne prilike (special occasion) <jelmekotrazio>
ako ti se nesto dopada iz tog kataloga,posalji mi PM,mogu ti ponijeti jer dolazim u BiH u Juni mjesecu na ''potragu za kraljicom Une"....svakako bi mi bilo drago da upoznam sto vise raje sa Bistro BiH.....

Po zadnjoj recenici mi zvucis k'o musicar a ne k'o varalicar <valjanjeodsmijeha> <valjanjeodsmijeha>

zlaja
Nobelovac

Post Postao/la zlaja » 09 tra 2010, 15:33

Druže ja sam zakleti varaličar nisam još Boško Buha , kad bi birao što na boxerice ja bi sliku *glavati klenčuga* klen je dosta intresantniji na tom mjestu :grin:

LJUBUNCIC
Piskaralo

Post Postao/la LJUBUNCIC » 09 tra 2010, 15:52

<valjanjeodsmijeha> <valjanjeodsmijeha> <valjanjeodsmijeha>

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 10 tra 2010, 10:42

LJUBUNCIC je napisao/la: Po zadnjoj recenici mi zvucis k'o musicar a ne k'o varalicar <valjanjeodsmijeha> <valjanjeodsmijeha>
Pozlatila ti se svaka <valjanjeodsmijeha>

I uduplao ti se ulov sto skorije <championvanja>

LJUBUNCIC
Piskaralo

Post Postao/la LJUBUNCIC » 11 tra 2010, 03:36

angler je napisao/la:
LJUBUNCIC je napisao/la: Po zadnjoj recenici mi zvucis k'o musicar a ne k'o varalicar <valjanjeodsmijeha> <valjanjeodsmijeha>
Pozlatila ti se svaka <valjanjeodsmijeha>

I uduplao ti se ulov sto skorije <championvanja>
Iz tvojih usta u bozije usi :)
Druga Montanu cu da prevedem na varalicarenje abd.samo jos koji put da odlovi sa mnom :lol:
pozzzzzz Angleru....

LJUBUNCIC
Piskaralo

Post Postao/la LJUBUNCIC » 11 tra 2010, 05:48

Sad cu da vam pojasnim kako ja nekad napravim korak u stranu,da ne bude da smo mi oni koji ne izlaze iz ''okvira''nase nam drage discipline varalicarenja a na vama je da prosudite da li ja cinim grijeh :oops: ili samo koristim ''pomagala''od kolega koji mogu da love samo kad je voda dovoljno bistra(mislim na musicare) :lol:
slijede slike pa na dusu ko bude ''plaho'' kritikovao :wink:
slika
nakon mjenjanja kicanke/suknjice,postavljam dodatnu udicu(trailer hook) poslije toga na snagu stupa ''pomagalo'' :lol:
slika
slika
ukljucim fan i pustim da se propeler okrece na varalici da dobijem zeljeni zvuk koji provocira bassa,
slika
slika
kada zvuk pocne da para usi k'o kakva ''pevaljka'' u usponu karijere, :lol: varalica je spremna za vodu...
slika
na kraju dobijate: custom made buzzbait,sutra cu vidjeti na natjecanju da li je vrijedilo truda :mrgreen:

ZANDER
Pravo piskaralo
Kontakt:

Post Postao/la ZANDER » 11 tra 2010, 08:28

nek je BISTRO Dzafa i javni kako je proslo :wink:

<titinpionir> od Zandera!

RIBAR SA UNE!

www.retols.org

LJUBUNCIC
Piskaralo

Post Postao/la LJUBUNCIC » 12 tra 2010, 02:40

slika
Ishod nije bio pretjerano dobar <ribarcina> ,evo jedan bass kojeg sam ulovio na varalicu iz predhodnih slika....
slika
na slici moj partner sa natjecanja David, sa danasnjim ulovom

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 12 tra 2010, 06:01

Nista bez "pomagala"... ne mislim na ventilator :lol:

Cestitke za ulov <championvanja>

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 14 tra 2010, 06:17

Rekoh li ti ja Angleru da je Dzafer ljudina!!!! Vidis kako je poceo da od obicne varalice napravi odlicnog strimera... Pusticu ga u varalicarima da ode na "kraljicu" i poslije idemo u musicave, ali na bassa <championvanja> <championvanja>
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"

"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."

svirac
Književnik

Post Postao/la svirac » 15 srp 2010, 14:52

LJUBUNCIC je napisao/la:slika
slika
Da podjelim danasnji izlazak na vodu....ne zamjerite na kvalitetu slika,morao sam biti i ribar i fotograf ujedno :lol:
P.S jos da znam lijepo uslikati kao kolega Svirac,ali o tom po tom....
Bistro sa ove strane bare <ribarcina>
Turi ti mene na tu stolicu da lovim bassa, a ja cu tebi objasniti sve oko dobro fotke!!!! <titinpionir>

p.s.
sa tim stapovima si zahebo i VanDama .... doduse, on vise voli crankbaite :grin:
"Ima u bosanskim riječicama i potocima jedna naročita vrsta pastrmke, velika, posve crna po leđima, sa dvije-tri krupne crvene pjege.To je neobično proždrljiva, ali i neobično lukava i brza riba koja leti kao obnevidjela na udicu u vještoj ruci, ali je nedostižna, čak i nevidljiva za onoga ko nije vješt tim vodama i toj vrsti ribe."
(Ivo Andrić,"Priča o vezirovom slonu")

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 15 srp 2010, 15:19

Ma ako sjednes, neces ustati sto godina. Na camcu mu je "ribarski raj"! Sve na ruku, stapova i pribora spremo na desetine, pa ne moras mijenjati varalicu, nego spustis jedan, a uzmes drugi i mlati.... <championvanja>
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"

"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."

LJUBUNCIC
Piskaralo

Post Postao/la LJUBUNCIC » 18 srp 2010, 22:11

Svirac, ako te put ''nanese'' na ovaj kraj svijeta,samo javi i idemo pecati...BUJRUM!!

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 07 stu 2010, 20:32

Evo ustadoh jutros negdje u Pensilvaniji parkiran pored rijeke Sasquehanna. Pristavio onu najvecu dzezvu, zapalio i lagano odgrnem zastore, kad jutarnje sunce obasjalo izmaglicu iznad rijeke... Ma sta se to mene tice, pomislih i pocnem praviti one kolutice dima, veoma neuspjesno. Provirim na netu sta kazu da ima u ovoj rijeci i kad ugledah Smallmouth bass (malousti), sjetih se da sam pisao o njemu, ali nikad slike! Ovo je najblizi rodjak largemoutha (velikoustog), ali zivi radje u rijekama i dosta je aktivnija riba. Ne smeta mu hladnija voda, a krasi ga izuzetna radoznalost. U roku od 27 sekundi sam bio na vodi. Privezem Rapalu DT4 bleeding olive shiner, drzeci je u ruci zategnem silk i pljusnem 7-8 puta po vodi vrhom stapa. To je jedan moj slucajni fazon za radoznalu ribu. Kada cuju (osjete) pljustanje, izadju iz sklonista da provire... e tu ih ja sacekam. Bacim odmah pod 45 stepeni uzvodno i nakon metar vucenja, udar i smallmouth je na udici. Jak borac, nema sta. Odlucih da probam i neke dvije varjante X-rapa (XR-8 i XRSH-6) ili su sve tri radile, ili sam ja sam ja majstor, ili, a to ce biti najprije, da je riba gladna ko vuk i da je ima na bacanje <valjanjeodsmijeha> <valjanjeodsmijeha> <valjanjeodsmijeha>

Uglavnom, ljudi cekaju da im dovucem ovu turu, pa prekinuh!
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

Odgovori

Natrag na “Varaličarenje po vrstama riba”