Ja isto volim meksi pribor uglavnom mi je pribor na najdonjoj granici i nikad nebrinem da ce se slomiti samo dobra masinka, pouzdana kocnica i naravno jaka struna ili najlon
Som se ponasa suprotno od Sarana,samo gleda kako ce lec na dno i smotat se u kiflu da zgrce kamenje, pijesak i mulj,jedino ako osjeti strujanje vode ili nedaj boze maticu pa udje u nju tad nastaje rocken roll ode nizvodno ko klada kocnica cvili ko ljuta guja a brko upalio 4x4 i slajdra nizvodno,najvece zlo bar meni je kad Som legne i dobro se ustabili ja zategnem stap da se vrh savije do vode i drzim tako po 10 min a nista se ne dogadja,e tad prorade zivci i logicno razmisljajuci kad te vec ruka pocinje dobro boliti a riba se ne mice dolazis brzo do zaljucka da se upetljala struna ili olovo zakacilo za panj,kamen,pec ili zadnji kraj stojadina

,tad se prave greske pri nasilnom dizanju soma obicno se samo digne olovo i prazna udica ,ja sam imao srecu da pecam jedne godine sa kolegom koji peca po Italiji one najvece Somove i pokazo mi je trik kako se bez ikakvog napora dize Som sa dna,negdje sam pisao o tome na forumu,fala mu sto puta za info.Evo jedan bratski savjet ako dobijete priliku negdje na rijeci da se zakaci Som i posjedujete dobru masinku sa jakim najlonom ili strunom pustite ga malo u maticu da osjetite kako vuce pa ako i ode nije steta ali taj drill uz zvizdanje kocnice necete nikad zaboraviti.Da se najezis.
Bistrooo braco po shimano stapu

zlaja za tebe ovo bez shimano