rusko je napisao/la:
Muzijak kalife koji se jos oporavlja poslije mrijesta...
Nego, cemu ta averzija prema kalifama u BiH? (@klenolovac, ne mislim na tebe nego uopste)
Podsjeti me na onaj vic:
Crnogorac prisustvovao porodjaju zenice svoje. Ona zapinje, doktor, babice u frci i tako... On blijedi, preznojava se, kako je ona vrisnula, on - frk u nesvijest.
Budi se covijek malo kasnije u bolnici i dr. mu kaze:
"Sve je u redu gospodine, i vi i gospodja i beba su dobro."
On onako nikakav muca: "Jel' musko ili zensko?"
Sad, dr. ocekuje da bi ovaj htjeo nashljednika i kaze:
"Pa, vidite, djevojcica je..."
"Joj, hvala Bogu da mi se dijete ne muči !!"
Mislim da je sva averzija zato što je to strana, uvezena riba. Još da je uvezena iz Kine vidio bi tek onda averzije prema njoj.
A evo ja sam bio ubjeđen, a i još uvjek sam djelimično 8šta ćeš nije lako preko noći promjeniti mišljenje

) da kalifa uništava potočaru i da preuzima primat na svakoj vodi, međutim pročitah da na nekoj manjoj vodi u HR sačinjenoj od par potoka koji se sastavljaju u neku rječicu koja ponire i kasnije izvire pod imenom Gerovičica, i da je tu bila samo kalifa (uz klenove, mrene...) i ribilovno društvo poribi potočnom koja je skoro pa potpuno uništila kalifornijsku koja je desetljećima bila na tim vodama. Malo jeste nezgodno kada na vodi ima i jedne i druge pa jedna drugoj jedu ikru, ali ako na nekoj vodi ima samo jedne od njih, ne vidim neki problem. Ja sam odrastao na rijeci Gostović u Zlajinom komšiluku, tu su bili dosta veliki ( s obzirom na veličinu rijeke) ribnjaci kalife i u rijeci je uvjek bilo kako manjih tako i matičnih primjeraka kalife koja pobjegne iz ribnjaka, tako da od malih nogu imam iskustva sa njima, i mogu reći da mi je čak atraktivnija za ribolov jer više kuva na površini, a kao borac je egal sa potočarom.
Vidi gnjurca voda mu do koljena, kad dođe plima...