Lov bucova.

Kako, čime, na koji način, gdje, kada...svaka riba - jedna tema

Moderatori/ce: emin,AlaS,zlaja,svirac

Avatar
ruba
Nobelovac
Postovi: 1156
Pridružen/a: 20 sij 2010, 21:21
Lokacija: TESLIC EVROPA I STO JE MOGUCE PRIJE NAZAD

Re: Lov bucova.

Post Postao/la ruba » 24 tra 2010, 22:06

bistro varalicari.Sta je to jos nema ulova bucova gdje su te slike,eh da sam u bosni da ulovim kojeg pa da slikam za forum :wink:
Ruba Vobleri


Amir
Pravo piskaralo
Postovi: 419
Pridružen/a: 19 lip 2006, 21:28
Lokacija: Austrija

Re: Lov bucova.

Post Postao/la Amir » 25 tra 2010, 10:41

Ruba a jel to kod tebe nema bucova?Slikaj nam to cega ima da i mi sta vidimo :grin: .

Avatar
ruba
Nobelovac
Postovi: 1156
Pridružen/a: 20 sij 2010, 21:21
Lokacija: TESLIC EVROPA I STO JE MOGUCE PRIJE NAZAD

Re: Lov bucova.

Post Postao/la ruba » 25 tra 2010, 12:23

ma amire ovde u norveskoj ja mislim da nema,a slabo i idem ovde u ribolov jer je zima karaj mora i nevolim ovde da lovim.zato jedva cekam da dodjem u bih pa cu da uslikam ako bog da <ribarcina>
Ruba Vobleri

Avatar
angler
Nobelovac
Postovi: 5468
Pridružen/a: 23 lip 2006, 07:49
Lokacija: Pored vode
Kontakt:

Re: Lov bucova.

Post Postao/la angler » 25 tra 2010, 13:22

Trebalo bi biti stuke. Tu je "betna" voda, nije slana ko nase more. Uostalom rodjo ti je expert za te vode a i Rusko.
Evo pa vidi koliko je slano more kod mene :lol:

slika

Avatar
Seha
Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
Postovi: 6108
Pridružen/a: 19 lip 2006, 00:14

Re: Lov bucova.

Post Postao/la Seha » 25 tra 2010, 14:29

Norveska je raj na zemlji za sve vrste ribolova osim saranskog.. Velika zemlja, velike ribe pocevsi od salmonoida i stuke do morskih nemani. Priroda od koje ostajes bez daha. Ima i velikih bucova samo treba malo procackati na netu.
Evo sta sam ja nasao mozda pomogne da pokrenemo Rubu da malo prolufta stapove i varke :)

Asp, Aspius aspius !
Norge i Glomma til Øyeren med innløpselvene Leira og Nitelva. Kan bli 1,2 m lang og veie over 10 kg, men sjelden over 5 kg i Norge.
slika


Avatar
angler
Nobelovac
Postovi: 5468
Pridružen/a: 23 lip 2006, 07:49
Lokacija: Pored vode
Kontakt:

Re: Lov bucova.

Post Postao/la angler » 25 tra 2010, 14:39

Hocu tamoooooo <plach>

Avatar
ruba
Nobelovac
Postovi: 1156
Pridružen/a: 20 sij 2010, 21:21
Lokacija: TESLIC EVROPA I STO JE MOGUCE PRIJE NAZAD

Re: Lov bucova.

Post Postao/la ruba » 25 tra 2010, 14:52

nema se kad dragi seha od posla ja ovde samo varim,lijepo jest al ko moze da podnese ovaj hladni vjetari kisu skoro svakor dana.kako god ja mislim da nema bosne nigdje da je samo manje lopovluka od strane politicara i da je zakon kao ovdje BiH bi bila raj na zemlji al na zalost zasad nije,al za mene jest.
Ruba Vobleri

Avatar
rusko
Nobelovac
Postovi: 4759
Pridružen/a: 30 stu 2009, 19:17
Lokacija: Svedska

Re: Lov bucova.

Post Postao/la rusko » 25 tra 2010, 17:07

Norveska jeste kraljevstvo ribe, ali da u njoj pecas moras prvo imati opremu koja moze sve to izdrzati, moras biti spreman na ekstremne vremenske uslove i na kraju platiti jedan dobar ceh da uopste pecas na kvalitetnim vodama...

Tako da ja Rubu u potpunosti razumijem, jer mu da sve to ostvari, to dodje koliko i kompletan godisnji odmor za familiju u BiH gdje peca u finim vremenskim uslovima i gdje uziva u kvalitetnoj klopi i <adipiva> ... a sto je najvaznije, imas s kim da pecas... ;-)
slika slika

Avatar
ruba
Nobelovac
Postovi: 1156
Pridružen/a: 20 sij 2010, 21:21
Lokacija: TESLIC EVROPA I STO JE MOGUCE PRIJE NAZAD

Re: Lov bucova.

Post Postao/la ruba » 25 tra 2010, 17:23

ah sve te pite i domaca rana hehe a pivo i cevapi da nepricam <valjanjeodsmijeha> ja nisam ovde ni vidjeo rijeku ni jednu, oko mene je more rafinerije luke itd.steta za 1 maj sam trebao ciku al moram ostat do 22 maja.a kad dodjem dole onda sa jaranom alasom pravac bosna da se sav ovaj pribor isproba sto sam kupio,a planirali smo i zlaji na kafu.pozvao nas drug svaka mu cast,a ni mi njemu necemo duzni ostat i on je dobro dosao kod nas.volio bi da se i mi varalicari okupimo negdje kao i sarandzije jer je stvarno lijepo vidjet ono druzenje.bistro svima
Ruba Vobleri

Avatar
Seha
Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
Postovi: 6108
Pridružen/a: 19 lip 2006, 00:14

Re: Lov bucova.

Post Postao/la Seha » 26 tra 2010, 10:42

Ruba shvatam ja tebe jarane da je poseban ceif loviti u BiH ,pa zasto bi ja svake godine vucao opremu gore dole (preko 2000 kilometara u jednom pravcu).
Znam da je papreno po Norveskim revirima tipa Alta i ostale rijeke u kojim je kvota ulaska atlanskog lososa zastrasujuca bas kao i novac koji treba iskihati da bi se tu lovilo, ali imas gomilu jezera i rijeka , fjordova gdje lovis sa obicnom drzavnom dozvolom cija je cijena simbolicna.
Imas i u moru sa obale fantasticne prilike za varalicarenje kapitalnih bakalara, sej, lube itd.
Zasto ti ovo govorim pa burazeru moras imati jedan mali ventil preko koga ces otpustiti malo svakodnevni stres na poslu itd.
Neznam jesi li dole u 7 mjesecu ,ako jesi mi smo planirali (adi,enko,senad i ako se jos ko pridoda) kod Alasa na Bosnu da lovimo tu par dana soma, bucova, mrenu itd.
slika

Avatar
ruba
Nobelovac
Postovi: 1156
Pridružen/a: 20 sij 2010, 21:21
Lokacija: TESLIC EVROPA I STO JE MOGUCE PRIJE NAZAD

Re: Lov bucova.

Post Postao/la ruba » 26 tra 2010, 18:42

Trebao bi bit dole u to vrijeme,ako me nedignu za holandiju ima nova rafinerija i dosta varenja!A ja i alas smo komsije i bivse radne kolege znamo se 5-6god tako da maltene uvjek zajedno lovimo kad sam ja na odmoru dole?Tako da bi mi bila cast da vas upoznam uzivo da se malo sjdne zamezi i popije,naravno pored bosne jer gdje mi lovimo teren je super i za rostilj?bistro
Ruba Vobleri

Avatar
elcha
Piskaralo
Postovi: 252
Pridružen/a: 10 svi 2010, 21:26
Lokacija: Bijeljina

Re: Lov bucova.

Post Postao/la elcha » 29 srp 2010, 22:06

bucov.JPG
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
bolje los dan u ribolovu, nego dobar na poslu...

Avatar
zlaja
Nobelovac
Postovi: 4845
Pridružen/a: 17 sij 2007, 20:39

Re: Lov bucova.

Post Postao/la zlaja » 29 srp 2010, 22:47

Bravo Elcha majstore,daj piši koja varka ,kakvo je mjesto gdje uzeo i to
PS imamo temu -bucov ulovi 2010-pa tamo od sada slike da nam bude preglednije...

Avatar
elcha
Piskaralo
Postovi: 252
Pridružen/a: 10 svi 2010, 21:26
Lokacija: Bijeljina

Re: Lov bucova.

Post Postao/la elcha » 30 srp 2010, 15:32

nisam sam ga lovio s namjerom, nego vise nisam mogao slusati koliko lupa ia plasi mi ribu dok smo skobaljali, cak nismo imali ni varalice sa sobom, osim neke stare gumene ribice u fazi raspada, al eto uzeo je na nju cim je pala u vodu, bio je jos jedan sa njim duplo veci, al se vjerovatno poplasio dok sam izvalcio ovog. uzeo je u samom plicaku posto je voda neneormalno nadolazila i bila je mutna ko kafa, posrecilo mi se ovog puta, nadam se da ce ih biti jos , bistro
bolje los dan u ribolovu, nego dobar na poslu...

Avatar
elcha
Piskaralo
Postovi: 252
Pridružen/a: 10 svi 2010, 21:26
Lokacija: Bijeljina

Re: Lov bucova.

Post Postao/la elcha » 17 kol 2010, 00:24

bolje los dan u ribolovu, nego dobar na poslu...

Odgovori

Natrag na “Varaličarenje po vrstama riba”