Stranica: 7/10.

Re: Lov bucova.

Postano: 24 tra 2010, 22:06
Postao/la ruba
bistro varalicari.Sta je to jos nema ulova bucova gdje su te slike,eh da sam u bosni da ulovim kojeg pa da slikam za forum :wink:

Re: Lov bucova.

Postano: 25 tra 2010, 10:41
Postao/la Amir
Ruba a jel to kod tebe nema bucova?Slikaj nam to cega ima da i mi sta vidimo :grin: .

Re: Lov bucova.

Postano: 25 tra 2010, 12:23
Postao/la ruba
ma amire ovde u norveskoj ja mislim da nema,a slabo i idem ovde u ribolov jer je zima karaj mora i nevolim ovde da lovim.zato jedva cekam da dodjem u bih pa cu da uslikam ako bog da <ribarcina>

Re: Lov bucova.

Postano: 25 tra 2010, 13:22
Postao/la angler
Trebalo bi biti stuke. Tu je "betna" voda, nije slana ko nase more. Uostalom rodjo ti je expert za te vode a i Rusko.
Evo pa vidi koliko je slano more kod mene :lol:

slika

Re: Lov bucova.

Postano: 25 tra 2010, 14:29
Postao/la Seha
Norveska je raj na zemlji za sve vrste ribolova osim saranskog.. Velika zemlja, velike ribe pocevsi od salmonoida i stuke do morskih nemani. Priroda od koje ostajes bez daha. Ima i velikih bucova samo treba malo procackati na netu.
Evo sta sam ja nasao mozda pomogne da pokrenemo Rubu da malo prolufta stapove i varke :)

Asp, Aspius aspius !
Norge i Glomma til Øyeren med innløpselvene Leira og Nitelva. Kan bli 1,2 m lang og veie over 10 kg, men sjelden over 5 kg i Norge.

Re: Lov bucova.

Postano: 25 tra 2010, 14:39
Postao/la angler
Hocu tamoooooo <plach>

Re: Lov bucova.

Postano: 25 tra 2010, 14:52
Postao/la ruba
nema se kad dragi seha od posla ja ovde samo varim,lijepo jest al ko moze da podnese ovaj hladni vjetari kisu skoro svakor dana.kako god ja mislim da nema bosne nigdje da je samo manje lopovluka od strane politicara i da je zakon kao ovdje BiH bi bila raj na zemlji al na zalost zasad nije,al za mene jest.

Re: Lov bucova.

Postano: 25 tra 2010, 17:07
Postao/la rusko
Norveska jeste kraljevstvo ribe, ali da u njoj pecas moras prvo imati opremu koja moze sve to izdrzati, moras biti spreman na ekstremne vremenske uslove i na kraju platiti jedan dobar ceh da uopste pecas na kvalitetnim vodama...

Tako da ja Rubu u potpunosti razumijem, jer mu da sve to ostvari, to dodje koliko i kompletan godisnji odmor za familiju u BiH gdje peca u finim vremenskim uslovima i gdje uziva u kvalitetnoj klopi i <adipiva> ... a sto je najvaznije, imas s kim da pecas... ;-)

Re: Lov bucova.

Postano: 25 tra 2010, 17:23
Postao/la ruba
ah sve te pite i domaca rana hehe a pivo i cevapi da nepricam <valjanjeodsmijeha> ja nisam ovde ni vidjeo rijeku ni jednu, oko mene je more rafinerije luke itd.steta za 1 maj sam trebao ciku al moram ostat do 22 maja.a kad dodjem dole onda sa jaranom alasom pravac bosna da se sav ovaj pribor isproba sto sam kupio,a planirali smo i zlaji na kafu.pozvao nas drug svaka mu cast,a ni mi njemu necemo duzni ostat i on je dobro dosao kod nas.volio bi da se i mi varalicari okupimo negdje kao i sarandzije jer je stvarno lijepo vidjet ono druzenje.bistro svima

Re: Lov bucova.

Postano: 26 tra 2010, 10:42
Postao/la Seha
Ruba shvatam ja tebe jarane da je poseban ceif loviti u BiH ,pa zasto bi ja svake godine vucao opremu gore dole (preko 2000 kilometara u jednom pravcu).
Znam da je papreno po Norveskim revirima tipa Alta i ostale rijeke u kojim je kvota ulaska atlanskog lososa zastrasujuca bas kao i novac koji treba iskihati da bi se tu lovilo, ali imas gomilu jezera i rijeka , fjordova gdje lovis sa obicnom drzavnom dozvolom cija je cijena simbolicna.
Imas i u moru sa obale fantasticne prilike za varalicarenje kapitalnih bakalara, sej, lube itd.
Zasto ti ovo govorim pa burazeru moras imati jedan mali ventil preko koga ces otpustiti malo svakodnevni stres na poslu itd.
Neznam jesi li dole u 7 mjesecu ,ako jesi mi smo planirali (adi,enko,senad i ako se jos ko pridoda) kod Alasa na Bosnu da lovimo tu par dana soma, bucova, mrenu itd.

Re: Lov bucova.

Postano: 26 tra 2010, 18:42
Postao/la ruba
Trebao bi bit dole u to vrijeme,ako me nedignu za holandiju ima nova rafinerija i dosta varenja!A ja i alas smo komsije i bivse radne kolege znamo se 5-6god tako da maltene uvjek zajedno lovimo kad sam ja na odmoru dole?Tako da bi mi bila cast da vas upoznam uzivo da se malo sjdne zamezi i popije,naravno pored bosne jer gdje mi lovimo teren je super i za rostilj?bistro

Re: Lov bucova.

Postano: 29 srp 2010, 22:06
Postao/la elcha
bucov.JPG

Re: Lov bucova.

Postano: 29 srp 2010, 22:47
Postao/la zlaja
Bravo Elcha majstore,daj piši koja varka ,kakvo je mjesto gdje uzeo i to
PS imamo temu -bucov ulovi 2010-pa tamo od sada slike da nam bude preglednije...

Re: Lov bucova.

Postano: 30 srp 2010, 15:32
Postao/la elcha
nisam sam ga lovio s namjerom, nego vise nisam mogao slusati koliko lupa ia plasi mi ribu dok smo skobaljali, cak nismo imali ni varalice sa sobom, osim neke stare gumene ribice u fazi raspada, al eto uzeo je na nju cim je pala u vodu, bio je jos jedan sa njim duplo veci, al se vjerovatno poplasio dok sam izvalcio ovog. uzeo je u samom plicaku posto je voda neneormalno nadolazila i bila je mutna ko kafa, posrecilo mi se ovog puta, nadam se da ce ih biti jos , bistro

Re: Lov bucova.

Postano: 17 kol 2010, 00:24
Postao/la elcha