Klijen
Moderatori/ce:emin,rusko,Kovach,angler
A ovo je ta "kafena" i kako treba da stoji u vodi:

Re: Klijen
Možda sam pretjero sa pričom,nagruvah postova?
Da skrenem pažnju na experimentisanje,ja sam probao još neke oblike,recimo kao produženo tjelo,fino pliva na oko izgleda.Ali ima problem sa letom,mrsi podvez i nije lijep pad na vodu.
Ovakva:

Da skrenem pažnju na experimentisanje,ja sam probao još neke oblike,recimo kao produženo tjelo,fino pliva na oko izgleda.Ali ima problem sa letom,mrsi podvez i nije lijep pad na vodu.
Ovakva:

- senad
- Gledač u vodu
- Lokacija:Sarajevo [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Nisi, nisi, samo ti opleti, ti znas na kakve probleme mozemo naici, a kako sam rece, ti si vec sve to iskusio.
Bolje se uciti na tvojim greskama

Bolje se uciti na tvojim greskama

Ustvari, ja volim sjediti kraj vode i gledati u vodu.
Štapove nosim da bi me zvali ribolovcem, a ne "budalom koja gleda u vodu".
by Kapo Senad
Štapove nosim da bi me zvali ribolovcem, a ne "budalom koja gleda u vodu".
by Kapo Senad

Ma jašta!
Inače to mi je najbliža i najrasprostranjenija riba za mušičarenje.Nalazim je u raznim riječicma skoro potocima.Još ako je sve obraslo milina!
Taman imam razloga da se uživim i da vježbam direktno na terenu.Od zabačaja do kontre,pa i samo prilaženje pozicji!
Jedonstavno klen je zahvalan po tom pitanju.
Cilj mi je u narednoj sezoni istražiti "veliku vodu",u mom slučaju Drinu!
Znam da ih ima ali su tereni zahtjevni,čak ni varaličarskim priborom ih nije lako načepiti!
Po virovima znaju uzeti nimfu.Ali nekako je to sve mrljavo:

Inače to mi je najbliža i najrasprostranjenija riba za mušičarenje.Nalazim je u raznim riječicma skoro potocima.Još ako je sve obraslo milina!
Taman imam razloga da se uživim i da vježbam direktno na terenu.Od zabačaja do kontre,pa i samo prilaženje pozicji!
Jedonstavno klen je zahvalan po tom pitanju.
Cilj mi je u narednoj sezoni istražiti "veliku vodu",u mom slučaju Drinu!
Znam da ih ima ali su tereni zahtjevni,čak ni varaličarskim priborom ih nije lako načepiti!
Po virovima znaju uzeti nimfu.Ali nekako je to sve mrljavo:

Baje su ti prva liga tommylee i svaka cast na marljivosti...naredo si ih za dvije sezone.
A sto se tice price nje nikad dosta
A sto se tice price nje nikad dosta

- tare
- Nobelovac
- Lokacija:Zenica [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Jelde mogu i ovakve bubice bez ovih antena naprijed i ovog bijelog pozadi??tommylee je napisao/la:

http://www.ebay.com/itm/Black-Foam-Beet ... 500wt_1361
http://www.ebay.com/itm/3-FOAM-BLACK-BE ... 659wt_1110
A sto ne bi moglo majstore... Ova druga sa paunovim perom ispod mi je nakako favorit.
Ko da gledam odose japanke helac
Ko da gledam odose japanke helac

- tare
- Nobelovac
- Lokacija:Zenica [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Otisle bi kad bi imao potreban alat
A nemam pa nemogu sam vezat tako da cu kupiti jedne od ovih,vjerovatno ove druge,i meni je ona ljepsa 

Ma kombinacija milion,što ne bi moglo!
Samo voo ti je druže preskupo,čuj 6$ ovo malo pjene?
Ja sam napravio svega pa ću na vodi testirati i onda znati šta je presudno.
Samo voo ti je druže preskupo,čuj 6$ ovo malo pjene?
Ja sam napravio svega pa ću na vodi testirati i onda znati šta je presudno.
- tare
- Nobelovac
6 dolara tuce,12 komada,gdje cu dat tolke pare za jednu muhu
Inace dodje malo manje od marke i po jedna,bas kao i kod nas 

Ma ne treba ti neki poseban alat, bezze ti je kupovati. Japanke, makazice, konac, paunovo pero (moze crna vunica) i nesto cime ces udicu stegnuti, mogu francuska kljesta
Ma kombinujes kako hoces...farbaj, lakiraj, mazi, pazi 

- tare
- Nobelovac
Ma napatim se ko budala kad sve rucno pravim,dosta sto moram bambule
Lakse ih je kupiti,ionako nemam japanke 

- Kovach
- Nobelovac
- Lokacija:Jablanica [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Evo posto me tare malo zadevera sa ovim bajama pokusah napraviti par komada. Napavio sam 4 za pocetak, a sad moram traziti materijala (zaplatice negdje japanke
). Evo kako izgledaju, a ovdje su jos neke muhe na koje sam lovio kljena i ljepo prolazio (bambula, sivi sejdz, palmer, profesor, oranz stimlator...) Nekad zna uzimati sve, a znalo se dogoditi da uzima samo na sitnu zujaru ili palmera.

Ova bi trebala da bude dobra, a vidjecemo uskoro.
Kad hocu da ceifim idem loviti kljena i to je stvarno poseban ribolov. Kao sto neko napisa nije on nimalo naivan. Kod mene su tereni takvi da su tancine sa mnogo kamenja i u jednom viru mozes samo jednog prevariti, a i to samo ako se prikrades. Nakon jednog ulovljenog ja samo produzim dalje, a u povratku opet se nadmudrujem sa njima. Jedini problem (ako se moze nazvati problemom jer meni je drago da je tako) je sto ima mnogo sitnog kljena cca 10-15 cm. Na zalost veoma se cesto nadju na udici pa mi ih bude zao. Pustim ja to, ali nekad se dogodi da uzme bas u trenutku kad sam ja vec u zamahu da podignem strunu i onda lete kroz vazduh, a posto ima kamenja nerijetko zavrse na nekom kamenu i onda je gotovo
E to je problem. Kljen je odlicna riba za ceifa i vjezbe.

Ova bi trebala da bude dobra, a vidjecemo uskoro.
Kad hocu da ceifim idem loviti kljena i to je stvarno poseban ribolov. Kao sto neko napisa nije on nimalo naivan. Kod mene su tereni takvi da su tancine sa mnogo kamenja i u jednom viru mozes samo jednog prevariti, a i to samo ako se prikrades. Nakon jednog ulovljenog ja samo produzim dalje, a u povratku opet se nadmudrujem sa njima. Jedini problem (ako se moze nazvati problemom jer meni je drago da je tako) je sto ima mnogo sitnog kljena cca 10-15 cm. Na zalost veoma se cesto nadju na udici pa mi ih bude zao. Pustim ja to, ali nekad se dogodi da uzme bas u trenutku kad sam ja vec u zamahu da podignem strunu i onda lete kroz vazduh, a posto ima kamenja nerijetko zavrse na nekom kamenu i onda je gotovo

- tare
- Nobelovac
Fino,fino,nema sta 
A ti mali su stvarno napast,oni i zele,i bas sto kazes lanisaram ih iz vode ko torpedo,pogotovo zelu

A ti mali su stvarno napast,oni i zele,i bas sto kazes lanisaram ih iz vode ko torpedo,pogotovo zelu

Ma kakve japanke ja to pravim od podloge za miš!
Skinem onon kuhijnskom žicom svu naljepnicu i makazama režem na trakice.
Skinem onon kuhijnskom žicom svu naljepnicu i makazama režem na trakice.