Znam ja podosta o pravilima patentiranja zato sto imam nekih ludih stvari za prijaviti...ali brate kosta previse, a opet ti mogu capiti izum. Frajer je zaradio grdnu lovu na onim plasticnim vrecicama sa jastucicima u koje naspes vodu i zamrznes. Kasnije , kocku po kocku stavljas u coca-colu...Pravio sam i jedan neuspjesan eksperiment sa musicarskim stapom koji treba da ima dvije funkcije. Treba da je brz, a kad pomaknes jednu bobocu bude spor ko teravija, tako da imas dvije funkcije u jednom stapu...ali nisam imao uslova da to izvedem jer trazi visoku tehnologiju....rusko je napisao/la:Vrlo zanimljivo, zabac koji omogucuje copanje pite sa 20 metara udaljenosti... s takvim obrazlozenjem bi privukli sav bosanski narastaj da se bavi musicarenjem![]()
Nije losa zamisao Viba, patentiraj ga ako niko drugi nije nesto slicno vec rezervisao... odes u patentni ured i raspitaj se sta treba prije nego bilo kome to dalje prebacis. Dovoljno je samo da im predas molbu za razmatranje i vec si skoro pa osigurao da patent bude tvoj.

Prije gotovo35 g. sam napravio prvi bosanski bicikl na struju i vozio se s njim na posao i nazad kuci...

Moj did je napravio prvi elektricni mlin za kafu tamo neke 1930-35. ....kad AEG, Simens i druge firme nisu ni postojale...